Раді рекомендували заборонити депутатам вести стріми з пленарного засідання ВР

13:35, 2 травня 2023
Також Раді рекомендують продовжити повноваження тимчасових слідчих комісій і тимчасових спеціальних комісій в умовах воєнного стану, надзвичайного стану на строк понад один рік.
Раді рекомендували заборонити депутатам вести стріми з пленарного засідання ВР
Фото з відкритого джерела
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Комітет з Регламенту розглянув підготовлений до другого читання проект Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо заборони поширення інформації про пленарне засідання Верховної Ради України під час дії воєнного стану» (реєстр. № 9005) та рекомендує Верховній Раді України прийняти його в другому читанні та в цілому.

Цим проектом Закону України пропонується заборонити народним депутатам України та іншим особам, присутнім на пленарному засіданні Верховної Ради України, поширювати в будь-який спосіб інформацію про час, місце, перебіг і результати проведення або продовження пленарного засідання, а також передбачити відповідальність за порушення цих вимог, а саме: Верховна Рада України без обговорення може прийняти рішення про позбавлення народного депутата України права брати участь у пленарних засіданнях або триваючому пленарному засіданні Верховної Ради України на строк до п’яти днів таких (такого) засідань і, зокрема, за ці дні такому народному депутату України не виплачується заробітна плата та не здійснюються виплати, пов’язані з виконанням депутатських повноважень відповідно до закону.

Комітет також розглянув підготовлений до другого читання  проект Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо строків повноважень тимчасових слідчих комісій і тимчасових спеціальних комісій Верховної Ради України в умовах воєнного стану, надзвичайного стану» (реєстр. № 7320 від 26.09.2022, доопрацьований) та рекомендує Верховній Раді України прийняти його в другому читанні та в цілому.

Цим проектом Закону України пропонується внести зміни до Закону України «Про тимчасові слідчі комісії і тимчасові спеціальні комісії Верховної Ради України» та Регламенту Верховної Ради України і передбачити можливість продовження повноважень тимчасових слідчих комісій і тимчасових спеціальних комісій в умовах воєнного стану, надзвичайного стану на строк понад один рік, деталізувати норми цих законодавчих актів в частині підстав припинення повноважень тимчасових слідчих комісій та тимчасових спеціальних комісій, а також здійснити уніфікацію термінології.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Ігор Фріс
    Ігор Фріс
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Ян Бескровний
    Ян Бескровний
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Любов Токмілова
    Любов Токмілова
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Наталія Савицька
    Наталія Савицька
    суддя Сумського окружного адміністративного суду