Із бюджету Києва за півтора роки виділили 1,2 млрд грн на облаштування укриттів: Кличко допустив відставку інших очільників РДА

12:19, 2 червня 2023
Мер столиці зазначив, що в кінці червня мають підбити підсумки використання коштів на облаштування укриттів.
Із бюджету Києва за півтора роки виділили 1,2 млрд грн на облаштування укриттів: Кличко допустив відставку інших очільників РДА
Фото: kyivcity.gov.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Із бюджету Києва виділили районам на облаштування укриттів 1,2 млрд грн, але використання коштів — вкрай незадовільне. Про це заявив мер столиці Віталій Кличко.

«Минулого року місто виділило 320 млн гривень. Цього року - більш, як 900 мільйонів. Тобто, загалом — 1,2 мільярди гривень з міського бюджету виділили районам на облаштування укриттів. Цими коштами, підкреслю, розпоряджалися й розпоряджаються РДА міста. Відповідальними є глави районів», — додав мер.

Кличко допустив відсторонення чи звільнення інших глав районів після підбиття підсумків використання коштів на облаштування бомбосховищ. 

«На сьогодні виконання і використання коштів - вкрай незадовільне. В кінці червня підіб’ємо підсумки використання коштів на облаштування укриттів.

І звернення до Президента на відсторонення чи звільнення можуть бути і на інших глав районів.

Це не виправдання ні для кого абсолютно. Зрозуміло, що відповідальність - спільна. Всіх служб і моя, як мера міста.

Але також хочу нагадати, що глав районів столиці призначає президент, за поданням уряду. Мер столиці не може не те що звільнити голову району, а навіть винести йому догану!

І маленька довідка: з 10 глав районів 9 у нас — представники від «Слуги Народу». Керівник Київської міської військової адміністрації призначений Офісом Президента.

Це — якщо про спільну і справедливу відповідальність.

І сьогодні я наголошую главам районів, що саботажу терпіти не буду! Райони столиці — це не окремі князівства, де можна ходити в білих рукавичках і нехтувати виконанням своїх обовʼязків.

Ви - представники влади столиці!» — заявив Віталій Кличко.

Додамо, що Кличко ініціював відставку голови Деснянської РДА Дмитра Ратнікова.

Як повідомлялося, в ніч на 1 червня 2023 року під час ракетної атаки російських окупантів у столиці загинуло троє людей, у тому числі дитина 2013 р.н.

Мешканці намагалися потрапити до укриття поліклініки у Деснянському районі, але двері були зачинені. 

За цим фактом було розпочато кримінальне провадження за фактом службової недбалості, що призвела до тяжких наслідків (ч. 2 ст. 367 КК України) та залишення в небезпеці, яке призвело до смерті (ч. 3 ст. 135 КК України).

Раніше повідомлялося, що патрульна поліція Києва допоможе контролювати роботу укриттів уночі під час повітряної тривоги.

Глава департаменту муніципальної безпеки КМДА Роман Ткачук заявив, що укриття у Києві будуть постійно відчиненими.

Президент Володимир Зеленський заявив, що конкретні люди відповідатимуть за те, що у Києві під час повітряної тривоги було закрито укриття і біля нього загинули люди.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд