Ваш родич у біді: на Запоріжжі затримали підозрюваного у скоєнні низки шахрайств

07:00, 3 липня 2023
На Запоріжжі 46-річний житель виманював у громадян кошти за схемою «ваш родич у біді».
Ваш родич у біді: на Запоріжжі затримали підозрюваного у скоєнні низки шахрайств
Фото: npu.gov.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

На Запоріжжі поліцейські затримали підозрюваного у скоєнні низки шахрайств за схемою «ваш родич у біді». Про це повідомляє Нацполіція.

За даними слідства, чоловік телефонував на мобільні номери обраних жертв, представлявся працівником медичного закладу та повідомляв, що близька співрозмовникові людина потрапила в ДТП, і у зв’язку з цим нібито терміново потрібні гроші – для проведення операції.

Як правило, занепокоєні громадяни не перевіряли інформацію та перераховували кошти на вказані аферистом номери телефонів чи банківські картки через термінали самообслуговування чи банківські застосунки, зазначають правоохоронці.

Відомо, що зловмисником виявився 46-річний раніше судимий за корисливі злочини. Під час обшуків за місцем його проживання було вилучено гроші, 3 мобільних телефони, планшет, 9 банківських карток, 11 стартових пакетів, 7 сім-карток та 4 слоти до них, записники, флеш-носій.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Андрій Задорожний
    Андрій Задорожний
    голова комітету ВР з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій України, національних меншин і міжнаціональних відносин
  • Євгеній Сидоров
    Євгеній Сидоров
    суддя Шевченківського районного суду міста Києва