Діти за кордоном можуть вивчати українські предмети онлайн: перелік шкіл

23:42, 3 жовтня 2023
Йдеться про суто українські предмети, які в іноземних школах не викладають: українська мова, література, історія України тощо.
Діти за кордоном можуть вивчати українські предмети онлайн: перелік шкіл
Фото: nus.org.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Українські школярі, які наразі перебувають за кордоном і вчаться у тамтешніх школах, можуть дистанційно вивчати предмети українознавчого компонента. Для цього Міністерство освіти і науки видало відповідний наказ. Ним визначені 84 заклади освіти в різних регіонах України, які проводитимуть таке навчання. Про це повідомляє Міністерство освіти і науки.

Йдеться про суто українські предмети, які в іноземних школах не викладають: українська мова, література, історія України тощо.

«Це дасть змогу уникнути подвійного навантаження від паралельного навчання в українській і закордонній школах. Водночас в Україні продовжують працювати інші форми навчання для учнівства за кордоном: дистанційна (з вивченням усіх предметів), сімейна й екстернат. Батьки або законні представники дитини мають право обрати найбільш комфортний для себе варіант», — зазначили в МОН.

Передбачається, що учні будуть тимчасово переведені в класи для вивчення українознавчих предметів і зможуть продовжити навчання у своїх школах після повернення в Україну або в разі бажання знову навчатися на стандартній дистанційній, сімейній формах або екстернаті. Зараз МОН розробляє технічну можливість для цього.

Перелік шкіл, в яких формуватимуться класи (групи) для вивчення українознавчого компонента можна переглянути за посиланням. Для зарахування батькам або законним представникам дитини потрібно звернутися за вказаними в таблиці контактами.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Дмитро Луспеник
    Дмитро Луспеник
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді, секретар Пленуму Верховного Суду
  • Олег Кравців
    Олег Кравців
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Любов Калініченко
    Любов Калініченко
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Тетяна Гребенюк
    Тетяна Гребенюк
    член Ради суддів України, суддя Господарського суду Харківської області
  • Лариса Житняк
    Лариса Житняк
    суддя Чернігівського окружного адміністративного суду