У Києві викрили дві нарколабораторії із щомісячним прибутком у 300 тисяч гривень

21:01, 30 листопада 2023
У Києві правоохоронці викрили дві нарколабораторії та затримали організаторів наркобізнесу.
У Києві викрили дві нарколабораторії із щомісячним прибутком у 300 тисяч гривень
Джерело фото: Київська міська прокуратура
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У Києві правоохоронці викрили дві нарколабораторії, які займалися виготовленням канабісу та були обладнані для зберігання наркотиків. В результаті, було затримано 4 осіб, які не лише виготовляли, а й налагодили систему постачання наркотичних речовин та психотропних засобів по столиці, – повідомляє Київська міська прокуратура.

За даними прокуратури, фігуранти розробили план виробництва, зберігання та збуту наркотичних засобів та психотропних речовин «з рук в руки».

Кожен з учасників мав певні обов’язки. Наприклад, 31-річний чоловік з 24-річною жінкою відповідали за реалізацію «товару», тоді як інші двоє, 25 і 35 років відповідали за вирощування конопель та виготовлення наркотичних речовин.

У ході проведених 5 оперативних заходів та 7 санкціонованих обшуків правоохоронці вилучили 300 грамів амфетаміну, 500 грамів канабісу, 50 пігулок екстазі, 50 грамів екстракту канабісу, 24 рослини конопель, а також грошові кошти, засоби для фасування та зважування, лабораторне обладнання для виробництва психотропних речовин, мобільні телефони та інше доказове матеріал.

Загальна вартість вилученого наближається до понад 500 тисяч гривень, а щомісячний обіг від цієї незаконної діяльності становив понад 300 тисяч гривень. Правоохоронці застосували статтю 208 КПК України для затримання зловмисників, і в даний момент вирішується питання про повідомлення підозри, обрання запобіжних заходів, таких як тримання під вартою, та конфіскацію майна.

Розпочато досудове розслідування стосовно використання спеціального обладнання для виготовлення наркотичних речовин та вирощування конопель.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва