Витік військової зброї з України до ЄС: Нацполіція спростувала російський фейк

17:35, 30 листопада 2023
Жодного факту контрабанди зброї військового зразка з України до ЄС не виявлено, – Дзюбинський.
Витік військової зброї з України до ЄС: Нацполіція спростувала російський фейк
Джерело фото: slovoidilo
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Національна поліція України виключила можливість незаконного потрапляння військової зброї у країни Європейського Союзу та контрабанди через кордон, – заявив начальник Департаменту кримінального розшуку Нацполіції Вадим Дзюбинський, повідомляє поліція Києва.

Він зазначив, що співпраця з правоохоронними органами більшості європейських країн не виявила жодних випадків подібних порушень.

Проте всередині країни в цьому році правоохоронці вилучили понад 4,7 тисячі одиниць вогнепальної зброї та виявили понад 100 схованок.

За словами Дзюбинського, росія систематично розповсюджує фейкові новини про нібито витік з України вогнепальної зброї до європейських країн, тим самим спробуючи дискредитувати українські правоохоронні органи.

«Ми постійно співпрацюємо з правоохоронними органами майже всіх європейських держав, а також міжнародними організаціями, які займаються питанням протидії незаконному обігу зброї. Жодної інформації щодо контрабанди вогнепальної зброї з України до Європейського Союзу до нас не надходило», – додав Дзюбинський.

Боротьба з незаконним обігом зброї в Україні є одним з головних пріоритетів роботи національної поліції. На даний момент було розпочато понад 5 тисяч кримінальних проваджень щодо цього питання, 3 756 осіб було оголошено підозреними, а 3 200 кримінальних проваджень передано до суду для розгляду та прийняття рішення.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України