Держзрада та незаконне збагачення: справу екснардепа Андрія Деркача скеровано до суду

18:00, 30 листопада 2023
Як встановило слідство, обвинувачений одержав щонайменше 567 тисяч доларів від правоохоронних та розвідувальних органів рф за підривну діяльність проти України.
Держзрада та незаконне збагачення: справу екснардепа Андрія Деркача скеровано до суду
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерували до суду справу за обвинуваченням народного депутата України III—IX скликань Андрія Деркача у державній зраді та незаконному збагаченні. Про це повідомляють НАБУ і САП.

Кваліфікація: ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 111, ст. 368-5 Кримінального кодексу України.

«Як встановило слідство, обвинувачений упродовж 2019-2022 років одержав щонайменше 567 тисяч доларів від правоохоронних та розвідувальних органів рф за підривну діяльність проти України. Він зокрема вчиняв дії, спрямовані на дискредитацію іміджу України на міжнародній арені, погіршення дипломатичних відносин між США та Україною, а також ускладнення інтеграції України до Європейського Союзу та НАТО.

Розслідування цих  фактів НАБУ та САП здійснювали за оперативного супроводу департаменту контррозвідки СБУ.

В липні 2022 року під час низки обшуків НАБУ та САП виявили та вилучили матеріали, які свідчили про тривалу підривну діяльність обвинуваченого, його сталі зв’язки з представниками держави-агресора та колаборантами. У зв’язку з переховуванням за кордоном, про підозру екснардепу повідомили заочно та оголосили у розшук», — йдеться у повідомленні.

Раніше ми писали, що 16 вересня 2022 року депутату Деркачу повідомили про підозру в державній зраді.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва