60 терабайт знищених даних: хакери ударили по російській компанії IPL Consulting

12:20, 27 січня 2024
Українські кіберфахівці запустивли руйнівну кібероперацію проти російської IPL Consulting.
60 терабайт знищених даних: хакери ударили по російській компанії IPL Consulting
Джерело фото: freepik.com
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Кіберфахівці Головного управління розвідки Міністерства оборони України нанесли черговий удар по ворогу, успішно провівши кібератаку на російську компанію IPL Consulting, що спеціалізувалася на впровадженні інформаційних систем у російській промисловості. Про це повідомило ГУР МО України.

IPL Consulting вважалася однією з передових російських фірм, що надавала допомогу у впровадженні інформаційних систем для підприємств, що займаються проектуванням, виробництвом автомобільних та авіаційних компонентів, важким машинобудуванням, виробництвом обладнання та приладів, зокрема на користь російського оборонно-промислового комплексу.

Кіберспеціалісти ГУР здійснили руйнівну атаку, проникнувши до внутрішньої мережі компанії та повністю знищивши її ІТ-інфраструктуру. Загальний обсяг знищених даних становив понад 60 терабайт, включаючи десятки серверів і баз даних.

Вартість втраченого цифрового масиву даних розраховується, але в контексті триваючого санкційного тиску проти росії завдані збитки для ворога виявляються вкрай болючими. Крім того, наслідки цієї кібератаки можуть відчутно відобразитися на десятках інших компаній РФ, які працюють у сфері оборони держави-агресора.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва