8 тисяч доларів за «квиток» до Угорщини: у Миколаєві викрили осіб, які переправляли ухилянтів за кордон

09:57, 19 травня 2024
Одного з підозрюваних затримано в Ужгороді, коли він надавав вказівки військовозобов’язаному щодо перетину державного кордону з Угорщиною, двох інших - у Миколаєві.
8 тисяч доларів за «квиток» до Угорщини: у Миколаєві викрили осіб, які переправляли ухилянтів за кордон
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У Миколаєві затримали трьох осіб, які незаконно переправляли ухилянтів за кордон. Про це повідомляє Миколаївська обласна прокуратура.

Їм повідомлено про підозру у незаконному переправленні військовозобов’язаних через державний кордон України за попередньою змовою групою осіб, з корисливих мотивів ( ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, двоє мешканців міста Миколаєва підшукували чоловіків призовного віку, яким за грошову винагороду пропонували переправлення поза пропускними пунктами до країн Євросоюзу.

Бажаючих вказані особи направляли до міста Ужгород, де третій співучасник – місцевий мешканець, організовував безпосереднє переправлення осіб через кордон.

Вартість послуг становила 8 000 доларів.

Зазначається, що у порядку ст.208 КПК України одного з підозрюваних затримано у м. Ужгород, коли він надавав вказівки військовозобов’язаному щодо перетину державного кордону з Угорщиною, двох інших - у м. Миколаєві.

За клопотанням сторони обвинувачення фігурантам судом обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави у розмірі 908 тисяч гривень кожному. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Віталій Марчак
    Віталій Марчак
    заступник голови Чернівецького апеляційного суду
  • Ігор Залімський
    Ігор Залімський
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду