На Буковині зросла кількість блокпостів: що кажуть в ДПСУ

11:57, 28 червня 2024
Збільшення кількості прикордонних постів у Чернівецькій області пов’язане з туристичним сезоном.
На Буковині зросла кількість блокпостів: що кажуть в ДПСУ
Джерело фото: volynonline
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У Чернівецькій області кількість прикордонних контрольних постів зросла, і вони можуть з’явитися у будь-якому населеному пункті регіону. Про це повідомив підполковник Ігор Заруднєв, помічник начальника Чернівецького прикордонного загону, у коментарі для «Молодого буковинця».

Контрольні пости встановлені не лише на основних дорогах при в’їзді до області, але й у різних селах. «Прикордонники проводять контрольні заходи у контрольованих прикордонних районах. За законом, ці заходи можуть проводитися у будь-якому населеному пункті. З травня кількість блокпостів збільшилася. Зараз туристичний сезон, багато людей їздить у різні населені пункти, і чимало порушників маскуються саме під туристів», – зазначив Заруднєв.

Місце і тривалість розміщення блокпостів визначається керівництвом Чернівецького прикордонного загону. «Чернівецька область унікальна своєю географічною розташованістю, адже межує з чотирма областями і двома країнами. І так виходить, що усі райони на Буковині є контрольованими прикордонними районами. Тому блокпости є у багатьох населених пунктах та на багатьох дорогах. На певних ділянках ці пости працюють цілодобово», – додав підполковник.

На блокпостах зупиняють автомобілі і перевіряють документи. «За законом, громадянин, який перебуває у прикордонному районі, зобов’язаний мати при собі документ, що посвідчує особу, і пред’явити його на вимогу прикордонника. А також підтвердити мету свого перебування у контрольованому прикордонному районі. Дуже часто стикаємося з людьми, які приїжджають на територію Чернівецької області, стверджують, що у них тут є родичі, але при цьому не знають населених пунктів. Тому є випадки, коли прикордонники не дозволяють таким людям в’їзд в область», – пояснив Ігор Заруднєв.

Прикордонники наголошують, що такі блокпости можуть з’явитися у різних населених пунктах, як-от в Остриці, Мамаївцях чи Вашківцях.

Проте мешканці реагують на це негативно, і в області вже були конфлікти з цього приводу. Прикордонники запевняють, що пояснюють людям ситуацію і причини таких заходів.

Нагадаємо, що у прикордонній смузі Ужгородського району введено додаткові режимні обмеження, зокрема, збороняються прогулянки за межами населених пунктів та зупинки авто на узбіччі.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Андрій Ланкевич
    Андрій Ланкевич
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Андрій Гулик
    Андрій Гулик
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Галина Морська
    Галина Морська
    суддя Херсонського окружного адміністративного суду
  • Марина Лозинська
    Марина Лозинська
    суддя Солом'янського районного суду міста Києва
  • Ольга Кравчук
    Ольга Кравчук
    суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду