На Одещині затримали ухилянтів, які збиралися «відпрацювати» незаконний перетин кордону

07:59, 30 червня 2024
Чоловіки за послугу з незаконного перетину кордону планували розплатитись фізичною працею, виконуючи сільськогосподарські роботи на угіддях іноземця в Молдові.
На Одещині затримали ухилянтів, які збиралися «відпрацювати» незаконний перетин кордону
Фото: dpsu.gov.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

На Одещині затримали ухилянтів, які збиралися «відпрацювати» незаконний перетин кордону. Про це повідомляє Державна прикордонна служба.

Зазначається, що двох порушників кордону затримали на околиці села Удобне.

«Схему» з переправлення за кордон організував 25-річний громадянин Молдови разом зі своїм неповнолітнім братом.

«Клієнтів довго не шукав – запропонував «мігрувати» двом своїм знайомим. Неповнолітній брат мав переводити порушників через кордон, а самому організатору залишалося тільки контролювати процес.

Зробили все як обговорювали – сіли в авто і всі четверо поїхали ближче до кордону. Однак план не спрацював», — зазначили прикордонники.

В ДПСУ додали, що «клієнти» за послугу з незаконного перетинання державного кордону планували розплатитись фізичною працею, виконуючи сільськогосподарські роботи на угіддях іноземця в Молдові.

Наразі, стосовно організаторів направлено повідомлення до Національної поліції про виявлення ознак злочину, передбаченого ст. 332 КК України «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України», а що стосується втікачів то прикордонники склали протоколи про адміністративне правопорушення за ч.2 ст. 204-1 КУпАП «Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України».

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Наталія Гребенюк
    Наталія Гребенюк
    суддя Східного апеляційного господарського суду