Володимир Зеленський обговорив з Олафом Шольцом фінансування оборонної підтримки України

18:29, 24 серпня 2024
Володимир Зеленський з канцлером Німеччини Олафом Шольцом обговорив ситуацію в Україні та підтримку Німеччини в День Незалежності.
Володимир Зеленський обговорив з Олафом Шольцом фінансування оборонної підтримки України
Джерело фото: ОП
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з канцлером Федеративної Республіки Німеччина Олафом Шольцом з нагоди Дня Незалежності України. Про це повідомляє Офіс Президента.

У розмові Зеленський висловив співчуття з приводу трагедії в німецькому Золінгені, що сталася під час фестивалю 23 серпня. Він також подякував Шольцу за привітання українського народу з Днем Незалежності та за вагому підтримку Німеччини, особливо у зміцненні обороноздатності України.

«Дякую вам за два з половиною роки лідерства Німеччини. Важливо мати надійних друзів, які будуть із нами до відновлення справедливого й тривалого миру», — зазначив Зеленський.

Президент України проінформував канцлера про ситуацію на фронті та поточні потреби Сил оборони України, зокрема у бронетехніці та засобах ППО. Лідери також обговорили подальшу співпрацю в рамках формату «Рамштайн», продовження фінансування оборонної підтримки та використання заморожених активів рф для потреб України.

Зеленський подякував Німеччині за участь у першій тематичній онлайн-конференції 22 серпня, яка була присвячена енергетичній безпеці та підготовці до другого Саміту миру. Крім того, обговорювалися подальші кроки щодо реалізації домовленостей, досягнутих під час першого Саміту миру у Швейцарії.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Ярослав Головачов
    Ярослав Головачов
    голова Київського апеляційного суду
  • Михайло Смокович
    Михайло Смокович
    голова Касаційного адміністративного суду суду у складі Верховного Суду
  • Олег Антонюк
    Олег Антонюк
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області
  • Вікторія Коваль
    Вікторія Коваль
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області
  • Марина Лук’яненко
    Марина Лук’яненко
    суддя Харківського окружного адміністративного суду