На сайті Офісу Президента з’явилася петиція щодо підтримки військовополонених

19:41, 24 серпня 2024
Командир морської піхоти пропонує соціальний проєкт «Прапор Надії» для підтримки полонених українських військових.
На сайті Офісу Президента з’явилася петиція щодо підтримки військовополонених
Джерело фото: AFP
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Командир 36-ї окремої бригади морської піхоти імені контрадмірала Михайла Белінського, оборонець Маріуполя Сергій «Волина» Волинський, ініціював запуск соціального проєкту «Прапор Надії». Про це йдеться в петиції, опублікованій на сайті Офісу Президента. Цей проєкт має на меті підтримати боротьбу за повернення українських військових, що перебувають у російському полоні.

Проєкт був представлений через електронну петицію, яка вже зібрала 6 тисяч підписів з необхідних 25 тисяч. В петиції зазначено, що полон є великою проблемою для тисяч українців і їхніх родин, і що необхідно продовжувати боротися за їх повернення.

«Полон ‒ це проблема, яка торкнулася тисяч українців та їхніх сімей. Це не просто фізична неволя, це біль і невідомість, з якими щоденно стикаються наші герої та їхні родини. Ми не можемо забути про тих, хто зараз перебуває у ворожому полоні. Наша спільна відповідальність ‒ нагадувати про них і боротися за їх повернення», — йдеться в петиції.

Проєкт «Прапор Надії» передбачає встановлення чорно-білого прапора поряд із державним прапором України на всіх державних установах та ключових громадських місцях. Чорний колір прапора символізує полон і страждання, а білий — незламну надію на визволення.

Волинський зазначає, що урочисте зняття чорно-білого прапора буде символізувати не лише перемогу, але і завершення боротьби за звільнення кожного полоненого. Проєкт «Прапор Надії» має стати довготривалою ініціативою, що постійно нагадуватиме про полонених як в Україні, так і на міжнародному рівні.

«Урочисте зняття чорно-білого прапора — цей день стане не просто днем радості за звільнених, а символом перемоги, коли кожен герой повернеться додому. Урочисте зняття прапора ознаменує завершення тривалої боротьби за звільнення кожного полоненого», ‒ додає військовий.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Ярослав Головачов
    Ярослав Головачов
    голова Київського апеляційного суду
  • Михайло Смокович
    Михайло Смокович
    голова Касаційного адміністративного суду суду у складі Верховного Суду
  • Олег Антонюк
    Олег Антонюк
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області
  • Вікторія Коваль
    Вікторія Коваль
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області
  • Марина Лук’яненко
    Марина Лук’яненко
    суддя Харківського окружного адміністративного суду