Міноборони кодифікувало 175 нових зразків автотранспорту для ЗСУ

18:28, 9 жовтня 2024
76 нових автотранспортних засобів для ЗСУ – українського виробництва.
Міноборони кодифікувало 175 нових зразків автотранспорту для ЗСУ
Джерело фото: Міноборони
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Протягом 9 місяців 2024 року Міністерство оборони кодифікувало та дозволило для використання 175 зразків автотранспорту у Силах оборони, з яких 76 — вітчизняного виробництва. Про це повідомили в Міноборони.

Начальник Головного управління забезпечення супроводження життєвого циклу озброєння і військової техніки полковник Володимир Рочняк зазначив, що йдеться не лише про тактичні бойові машини чи пікапи, а про широкий спектр техніки, необхідної для Сил оборони.

Серед кодифікованих зразків є сучасні електричні та бензинові мотоцикли, квадроцикли, гексоцикли, амфібії, пікапи, автоцистерни, екскаватори-навантажувачі, технічна допомога та інші транспортні засоби. Більше половини з 175 нових зразків були кодифіковані в третьому кварталі.

Серед вітчизняних новинок — безшумний електромотоцикл Atom Military, шестиколісні гексоцикли Polaris, амфібія «ТАХА» та десятиколісний автомобіль «ТАХА 3400». Із іноземних зразків, які цьогоріч допущені до експлуатації, — вантажівки MAN, IVECO, SCANIA, тягачі VOLVO, DAF та пікапи PEUGEOT LANDTREK, TOYOTA HILUX, MITSUBISHI L200.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Володимир Бондарчук
    Володимир Бондарчук
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області
  • Ілля Марущак
    Ілля Марущак
    суддя Господарського суду Чернівецької області