Новорічний стіл подорожчав на 10,7% – скільки коштує святкове меню для родини
За розрахунками Інституту аграрної економіки, середня вартість новорічного столу з традиційними стравами для родини з чотирьох осіб на початок грудня 2025 року становить 3980 грн — на 10,7% більше, ніж торік.
Салат «Олів’є» (3 кг) — 407 грн (+5,8%), найдорожче — ковбаса (180 грн за 0,5 кг, +12,5%). Овочі подешевшали: картопля (-57,6%), морква (-62,3%), цибуля (-58%).
«Оселедець під шубою» (1,57 кг) — 175 грн (+4%), оселедець — 135 грн за 0,5 кг (+13,4%).
М’ясні продукти подорожчали на 23%: 2,85 кг — 1269 грн. Найдорожче — сирокопчена ковбаса (410 грн за 350 г, +22%), куряче філе (244 грн за кг, +40%).
Молочка: твердий сир (176 грн за 300 г, +19%), вершкове масло (118 грн за 200 г, +14%).
Овочі — 473 грн (-5%): картопля (-58%), гриби (-11%), перець (+29%).
Фрукти — 200 грн (-22%): мандарини (116 грн за 2 кг).
Напої: шампанське «Артемівське» (239 грн, +14%), бренді «Шабо» (278 грн, +6%), безалкогольні — 149 грн (+34%).
З делікатесами (червона ікра та риба) стіл коштуватиме 4793 грн (+10,6%).
Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

















