Китай випустить вакцину проти Covid-19 у вигляді спрею

19:42, 10 сентября 2020
Це перша вакцина у вигляді назального спрею, схвалена в КНР для випробувань за участю людей
Китай випустить вакцину проти Covid-19 у вигляді спрею
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Сянганський університет в Гонконзі оголосив про отримання дозволу на проведення клінічних випробувань вакцини від Covid-19 у вигляді спрею для носа, пише ГЛАВКОМ.

Це перша вакцина у вигляді назального спрею, схвалена в КНР для випробувань за участю людей, підкреслили автори препарату.

Препарат розроблений Державною ключовою лабораторією нових інфекційних захворювань при факультеті мікробіології Сянганського університету спільно з Сяменьскім університетом і пекінської фармацевтичною компанією Beijing Wantai Biological Pharmacy.

Крім того, вакцина схвалена Державним управлінням з нагляду за лікарськими засобами КНР для клінічних випробувань на людях.

У заяві Сянганського університету йдеться, що дослідницька програма по даній вакцині отримала схвалення і підтримку в материковій частині Китаю, а також була відібрана в числі п’яти технологій вакцинації для подальшої оцінки Міністерством науки і технологій КНР.

Додамо, що МОЗ веде перемовини щодо придбання вакцини проти COVID-19. Медичні препарати готові надати компанія «AstraZeneca» та китайський виробник вакцин.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що Європейська комісія уже підписала перший договір з розробником «AstraZeneca» про закупівлю вакцини.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути у курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки