Азербайджан повідомив про загострення конфлікту у Нагірному Карабаху

19:50, 13 декабря 2020
Служба державної безпеки Азербайджану заявила про проведення у Нагірному Карабаху «антитерористичної операції».
Азербайджан повідомив про загострення конфлікту у Нагірному Карабаху
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Міністерство оборони і Служба державної безпеки (СДБ) Азербайджану у суботу, 13 грудня, заявили про проведення у Нагірному Карабаху «антитерористичної операції» у відповідь на «провокації» з боку вірменських військових, внаслідок яких з 26 листопада було вбито четверо азербайджанських військових. Про це пише dw.com.

«З 26 листопада вірменські військові, які не залишили регіон відповідно до тристоронньої заяви президентів Азербайджану і РФ, а також прем'єра Вірменії, навпаки, облаштували бойові позиції і останніми днями здійснили ряд провокацій і терактів проти азербайджанських військових і цивільних осіб», — йдеться в заяві Міноборони.

Зокрема, стверджується в заяві, 26 листопада вірменські військові атакували позиції ЗС Азербайджану в селі Шур Ходжавендського району - в результаті загинули троє азербайджанських військових, ще двоє отримали поранення. Крім цього, йдеться в заяві, 8 грудня була "здійснена провокація" поблизу селища Гадруд Ходжавендского району, в результаті чого загинув ще один азербайджанський військовий, а також важке поранення отримав співробітник компанії стільникового зв'язку Azercell.

«На підставі цього СДБ Азербайджану змушена була провести антитеритористичну операцію в цьому районі», — йдеться в заяві.

У документі також йдеться, що "військовослужбовці миротворчих сил Росії (...) прибули на цю територію і за допомогою гучномовців звернулися до вірменських збройних загонів у лісистій місцевості про вжиття необхідних заходів для їхньої евакуації".

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що Вірменія заявила про наступ Азербайджану у Нагірному Карабаху. 

Нагадаємо, у листопаді Вірменія підписала заяву з РФ і Азербайджаном про припинення війни в Карабаху. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва