Угорщина отримала китайську вакцину від коронавірусу

20:50, 16 февраля 2021
Партія вакцин проти COVID-19, вироблених у Китаї, прибула до Угорщини у вівторок.
Угорщина отримала китайську вакцину від коронавірусу
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Відправлення з 550 000 доз вакцин розроблених державною компанією Sinopharm приземлилось у міжнародному аеропорту Будапешту. Влада зазначає, що цього має бути достатньо для лікування 275 тисяч громадян із дворазовою вакцинацією. Про це повідомляє Associated Press.

На сьогодні, Угорщина є першою з 27 країн Європейського Союзу, яка отримала китайську вакцину.

"За допомогою цієї вакцини в Угорщині зараз доступні п’ять різних типів, щоб ми могли якомога швидше зробити щеплення людям",- сказала на пресконференції лікарка Агнес Гальгочі з Національного центру громадського здоров'я, додавши, що вакцинація не почнеться допоки вантаж не перевірить Національний центр громадського здоров’я. 

Повідомляється, що країна планує отримати 5 мільйонів загальних доз китайської вакцини протягом наступних чотирьох місяців для лікування 2.5 мільйонів громадян, із населенням країни майже 10 мільйонів людей.

Угорські чиновники, в тому числі прем'єр-міністр Віктор Орбан, критикували загальну програму закупівель вакцин в ЄС, стверджуючи, що повільне розповсюдження препарату коштує життя.

"Якщо вакцини не надходять із Брюсселя, ми повинні отримати їх з інших місць ... Не можна дозволити угорцям померти просто тому, що Брюссель занадто повільно закуповує вакцини", - сказав Орбан минулого місяця.

Угорщина також погодилася придбати 2 мільйони доз російської вакцини проти коронавірусу Sputnik V, яку лікарні розпочали вводити в Будапешті минулого тижня.

Раніше «Судовою-юридична газета» повідомляла, що в Україні затримується поставка вакцин від коронавірусу.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва