В Україні набув чинності закон про рівні права жінок і чоловіків у ЗСУ

12:28, 27 октября 2018
Жінки нарівні з чоловіками прийматимуться на контракт і призиватимуться до армії.
В Україні набув чинності закон про рівні права жінок і чоловіків у ЗСУ
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У суботу, 27 жовтня, в Україні набув чинності закон № 2523-VIII про рівні права жінок і чоловіків на військовій службі у ЗСУ та інших військових формуваннях.

Жінки прийматимуться в добровільному порядку (за контрактом) і призиватимуться на військову службу, проходити військову службу, проходити службу у військовому резерві, виконувати військовий обов'язок у запасі і дотримуватися правил військового обліку (за винятком випадків, передбачених законодавством з питань охорони материнства та дитинства, а також заборони дискримінації за ознакою статі).

Закон вилучає згадки про обмеження віку служби для жінок тільки до 40 років - як за призовом, так і за контрактом. Натомість, як і чоловікам, дозволяється служити до граничного віку перебування на військовій службі (а це до 45 років для рядових і сержантів до 60 років для військовослужбовців вищого офіцерського складу).

За новими правилами від проходження зборів звільняються не усі жінки, як раніше, а лише вагітні.

Зазначимо, Кабінету Міністрів України потрібно привести свої нормативно-правові акти у відповідність із цим Законом, а також забезпечити приведення міністерствами та іншими центральними органами виконавчої влади їх нормативно-правових актів у відповідність із цим Законом.

«Судово-юридична газета» повідомляла, що 12 жовтня Президент України Петро Порошенко підписав Закон про забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків під час проходження військової служби.

Додамо, раніше Верховна Рада України опублікувала зміни, внесені до Закону України «Про житловий фонд соціального призначення» щодо умов забезпечення соціальним житлом внутрішньо переміщених осіб. 

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Данило Гетманцев
    Данило Гетманцев
    голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики
  • Михайло Ніколаєв
    Михайло Ніколаєв
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Сергій Чванкін
    Сергій Чванкін
    голова Київського районного суду м. Одеси