Комітет з питань соцполітики розглядає зміни до КЗпП

14:30, 2 декабря 2020
Комітет Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів проводить засідання у форматі відеоконференції.
Комітет з питань соцполітики розглядає зміни до КЗпП
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Сьогодні, 2 грудня, проходить засідання Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів у форматі відеоконференції. Про це повідомляє пресслужба Апарату Верховної Ради України.

Порядок денний

Питання, що розглядаються в порядку контролю:

Про стан виконання рекомендацій слухань у Комітеті на тему: «Соціальна політика України на 2020-2024 роки»

Інші питання:

Про схвалення Рекомендацій слухань у Комітеті Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів на тему: «Проблеми реформування системи пенсійного забезпечення»

Законопроєкти, з опрацювання яких Комітет визначено головним:

Підготовка до другого читання:

Проєкт Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обліку трудової діяльності працівника в електронній формі (р.№ 3623) друге читання

Проєкт Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запобігання надмірному тиску на суб'єктів господарювання заходів державного нагляду (контролю) за додержанням законодавства про працю та зайнятість населення (р.№ 0958) друге читання

Підготовка до першого читання:

Проєкт Закону про внесення змін до Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» (нова редакція) та інших законодавчих актів України (р.№ 3663, н.д. Папієв М.)

Попередній розгляд законопроєктів:

Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проєктів законів:

- про внесення змін до статті 42 Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» щодо збільшення суми індексації щомісячних страхових виплат (р.№ 3011а, н.д. Тимошенко Ю., Цимбалюк М.М.)

- про внесення змін до деяких законів України щодо збільшення суми індексації страхових виплат (р.№ 3011а-1, н.д. Королевська Н.)

Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проєктів законів:

- про внесення змін до Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття» щодо підвищення розміру допомоги (р.№ 3020а, н.д. Тимошенко Ю., Івченко В., Цимбалюк М.)

- про внесення змін до Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття» щодо підвищення розміру допомоги по безробіттю та на поховання (р.№ 3020а-1, н.д. Королевська Н. та інші)

Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проєкту Закону про внесення змін до статті 119 Кодексу законів про працю України щодо компенсації із Державного бюджету України заробітної плати працівників, призваних на військову службу (р.№ 3031а, н.д. Тимошенко Ю., Цимбалюк М.)

Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проєктів законів:

- про внесення змін до статті 47-1 Закону України «Про зайнятість населення» (щодо виключення дискримінаційних норм при наданні допомоги по частковому безробіттю) (р.№ 3981, н.д. Волинець М.)

-про внесення змін до деяких законів України щодо надання допомоги по частковому безробіттю на період карантину та/чи надзвичайної ситуації (р.№ 3981-1, н.д. Королевська Н., Солод Ю.)

Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проєктів законів:

- про внесення змін до Закону України «Про індексацію грошових доходів населення» щодо збільшення сум індексації заробітних плат, пенсій, стипендій, державної допомоги особам з інвалідністю, державної допомоги дітям-сиротам та дітям, позбавлених батьківського піклування, щомісячних страхових виплат потерпілим на виробництві та інших грошових доходів населення (р.№ 4005, н.д. Тимошенко Ю., Цимбалюк М. та інші)

- про внесення змін до деяких законів України щодо збільшення сум індексації заробітних плат, пенсій, стипендій, державної допомоги особам з інвалідністю, державної допомоги дітям-сиротам та дітям, позбавлених батьківського піклування, щомісячних страхових виплат потерпілим на виробництві та інших грошових доходів населення (р.№ 4005-1, н.д. Королевська Н. та інші)

Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проєктів законів:

- про внесення змін до Закону України "Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім'ям" щодо збільшення розміру допомоги (р.№ 4006, н.д. Тимошенко Ю., Цимбалюк М. та інші)

- про внесення змін до Закону України "Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям" щодо визначення розміру допомоги з урахуванням фактичного прожиткового мінімуму (р.№ 4006-1, н.д. Королевська Н. та інші)

Щодо доцільності включення до порядку денного проєкту Закону про внесення змін до деяких законів України щодо державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям та допомоги на дітей одиноким матерям (р.№ 4078, н.д. Королевська Н. та інші)

Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проєктів законів:

- про внесення змін до статті 16 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» щодо підвищення соціального захисту осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною (р.№ 4009, н.д. Тимошенко Ю., Цимбалюк М. та інші)

- про внесення змін до статті 16 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» щодо підвищення соціального захисту осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, та членів їх сімей (р.№ 4009-1, н.д. Королевська Н. та інші)

Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проєктів законів:

- про внесення змін до Закону України «Про соціальний захист дітей війни» щодо підвищення рівня пенсійного забезпечення дітей війни та збільшення для них пільг за користування комунальними послугами (р.№ 4012, н.д. Тимошенко Ю., Цимбалюк М. та інші)

- про внесення змін до Закону України «Про соціальний захист дітей війни» щодо підвищення рівня пенсійного забезпечення дітей війни та відновлення (збільшення) для них існуючих раніше пільг (р.№ 4012-1, н.д. Королевська Н. та інші)

Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проєктів законів:

- про внесення змін до Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» щодо підвищення розміру пенсійних виплат (р.№ 4031, н.д. Тимошенко Ю., Цимбалюк М. та інші)

- про внесення змін до Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» щодо підвищення пенсій (р.№ 4031-1, н.д. Королевська Н. та інші)

Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проєктів законів:

- про внесення змін до статті 115 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» щодо призначення пенсій багатодітним матерям (р.№ 4035, н.д. Тимошенко Ю., Цимбалюк М. та інші)

- про внесення змін до деяких законів України щодо дострокового виходу на пенсію багатодітних матерів та осіб передпенсійного віку (р.№ 4035-1, н.д. Королевська Н. та інші)

Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проєктів законів:

- про внесення змін до Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування» щодо збільшення пенсійних виплат (р. № 4037, н.д. Тимошенко Ю., Цимбалюк М. та інші)

- про внесення змін до Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» щодо збільшення пенсійних виплат (р. № 4037-1, н.д. Королевська Н. та інші)

Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проєкту Закону про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення осучаснення та підвищення розмірів пенсій (реєстр. № 4038 н.д. Тимошенко Ю., Цимбалюк М. та інші)

Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проєктів законів:

- про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо функціонування національної системи кваліфікацій (р.№ 4147, н.д. Коваль О., Третьякова Г. та інші)

- про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо функціонування національної системи кваліфікацій (р.№ 4147-1, н.д. Гришина Ю. та інші)

Законопроєкти, з опрацювання яких Комітет не є головним:

Проєкти законів:

- про Національну систему кваліфікацій (р.№ 3859, н.д. Тимошенко Ю., Цимбалюк М. та інші)

- про Національну систему кваліфікацій (р.№ 3859-1, н.д. Констанкевич І.)

Проєкт Закону про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо протидії мобінгу (р.№ 4306, н.д. Гришина Ю., Третьякова Г. та інші).

Також «Судово-юридична газета» розповідала, що Комітет з питань правоохоронної діяльності погодив законопроєкт Міністерства юстиції про порядок заміни покарання довічно засудженим.

Раніше Гетманцев розкритикував новий законопроєкт щодо «євроблях».

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути у курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді