Чим загрожує постковідний синдром дітям: відповідь лікаря

06:00, 3 декабря 2021
Проблеми після хвороби виникають найчастіше у дітей віком до 3 років.
Чим загрожує постковідний синдром дітям: відповідь лікаря
Джерело фото: pravda.com.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Постковідний синдром у частини дітей може закінчитись лущенням на пальцях рук і ніг та ураженням серця. Серед інших симптомів – гарячка, кашель, висипання на шкірі, – розповіла лікарка-імулогиня Івано-Франківської обласної дитячої клінічної лікарні, кандидат медичних наук Ольга Урбась, пише «Укрінформ».

«Постковідний синдром, про який можу говорити з практики, є досить важким у частини дітей. З часом ці діти можуть мати тривалу гарячку, прояви кашлю, стоматити, висипання на шкірі, які в подальшому закінчуються лущенням на пальцях рук і ніг. Це так званий кавасакоподібний синдром, досить важке ускладнення коронавірусної хвороби, що протікає з важким ураженням серця, і може закінчитись аневризмою аорти чи коронарних судин. І це є проблема», - зазначила Урбась.

За її словами, дуже часто ця проблема є не у дорослих дітей, а у малюків до трьох років.

Постковідний синдром у частини дітей медики часто спостерігають через 3-4 тижні після контакту з ковідним хворим або після навіть незначних симптомів коронавірусу. Водночас, додала лікар, COVID-19 більшість дітей переносять легше, ніж дорослі.

«Треба розуміти, що сам COVID-19 триває 21 день, тоді як будь-яка інша вірусна інфекція – не більше семи. І ось проблеми у дорослих і дітей можна спостерігати після 21 дня від перших симптомів», - сказала Урбась.

Раніше «Судово-юридична газета» писала про «перші дзвіночки»: які симптоми COVID-19 у дітей є підставою для госпіталізації.

Додамо, чи можуть працівника звільнити через відсутність вакцинації.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/suduaна Youtube Право ТВа також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді