Суд частково скасував порядок блокування податкових накладних

16:18, 10 июня 2019
Порядок зупинення реєстрації податкової накладної частково визнаний протиправним.
Суд частково скасував порядок блокування податкових накладних
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Окружний адміністративний суд визнав окремі положення сумнозвісної Постанови КМУ №117 від 21.02.2018 року протиправними та нечинними.

05 червня 2019 року суд оголосив вступну та резолютивну частину Рішення по справі №826 / 12108/18, яким задовольнив адміністративний позов про визнання п. 10, п. 20, п. 21Порядку зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних, затвердженого Постановою КМУ №117 від 21 лютого 2018 р. «Про затвердження порядків з питань зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних».

Позивач просив суд:

- визнати протиправними дії Державної фіскальної служби України щодо зупинення реєстрації податкової накладної Позивача;

- визнати протиправними дії Головного управління ДФС у Київській області, про відмову в реєстрації податкової накладної;

- зобов'язати Державну фіскальну службу України зареєструвати в Єдиному реєстрі податкових накладних податкову накладну Позивача датою її подання на реєстрацію;

- визнати протиправними та такими, що не відповідають правовому акту вищої юридичної сили, положення нормативно-правового акту, визначені пунктами п. 10, п. 20, п. 21, Порядку зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних, затвердженого Постановою КМУ №117 від 21 лютого 2018 р. «Про затвердження порядків з питань зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних» та одночасно застосувати один із встановлених законом способів захисту порушеного права Позивача, а саме: визнати нечинними положення нормативно-правового акта, визначені пунктами п.10, п.20, п.21 Порядку зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних, затвердженого Постановою КМУ №117 від 21 лютого 2018 p. «Про затвердження порядків з питань зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних».

- зобов'язати Кабінет міністрів України прийняти новий нормативно-правовий акт, який би передбачав дотримання та виконання п. 201.16 статті 201 Податкового кодексу на заміну нормативно-правового акта — Постанови КМУ №117 від 21 лютого 2018 p. «Про затвердження порядків з питань зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних», визнаного протиправним в частині.

Підставою звернення до суду з таким позовом стала незгода позивача з правомірністю та обґрунтованістю п.10, п.20, п.21 Порядку зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних, затвердженого Постановою КМУ №117 від 21 лютого 2018 p., як наслідок, незгода з діями відповідачів щодо зупинення та відмови в реєстрації податкової накладної.

Відповідачами були Кабінет міністрів України, Міністерство фінансів України, Державна фіскальна служба України.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Данило Гетманцев
    Данило Гетманцев
    голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики
  • Михайло Ніколаєв
    Михайло Ніколаєв
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Сергій Чванкін
    Сергій Чванкін
    голова Київського районного суду м. Одеси