Андрій Богдан: до КПК треба внести зміни, які унеможливлять зловживання правами стороною захисту

13:10, 18 июля 2019
Глава Офісу Президента Андрій Богдан під час Національної ради з питань антикорупційної політики заявив про необхідність звузити можливості для зловживання правами з боку сторони захисту.
Андрій Богдан: до КПК треба внести зміни, які унеможливлять зловживання правами стороною захисту
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Під час Національної ради з питань антикорупційної політики 18 липня глава Офісу Президента Андрій Богдан зауважив, що Нацраді треба напрацьовувати зміни до КПК, які розширять можливості для роботи слідчих і прокурорів та унеможливлять зловживання правами стороною захисту.

«Захищаючи права громадян на належне відстоювання своєї позиції в суді та під час досудового слідства, законодавець залишив дуже багато можливостей зловживати своїми правами.

І як у минулому адвокат, говорю, що при наявності достатніх коштів для утримання адвоката кримінальну справу довести до логічного завершення практично неможливо.

Захист прав переважає бажання держави карати злочинців, і в нашому законодавстві превалює. Тому одним з перших заходів мають бути зміни до КПК, щоб і процес, і досудове слідство були більш ефективними».

«Дійсно, ці зміни потрібні. Наприклад, справа щодо Южноукраїнської АЕС. Сторона захисту вже понад рік читає матеріали справи після закінчення слідства. Я вже мовчу про справу щодо колишнього глави ДФС», — підкреслив глава САП Назар Холодницький.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що Богдан запропонував ввести до апарату Антикорсуду працівників СБУ та НАБУ.

Також відомо, що 18 липня проходить засідання Національної ради з питань антикорупційної політики.

Ще нам стало відомо, з ким буде боротися Володимир Зеленський.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки