Засідання Антикорупційної ради за участю Президента: онлайн-трансляція

10:40, 18 июля 2019
Засідання Національної ради з питань антикорупційної політики проходить в Офісі Президента.
Засідання Антикорупційної ради за участю Президента: онлайн-трансляція
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

В Офісі Президента 18 липня проходить засідання Національної ради з питань антикорупційної політики.

Володимир Зеленський бере участь у засіданні Антикорупційної ради.


12.02 «Минули роки, коли держава створювала «анти-антикорупційне» законодавство», — підкреслив Микола Хавронюк, директор з наукового розвитку Центру політико-правових реформ. Центр вже розробляє зміни та рекомендації щодо ефективної антикорупційної політики.

Руслан Рябошапка закликав усіх учасників засідання подавати свої пропозиції у цій сфері. Президент побажав усім перемог і закрив засідання.


11.37 «Вироки в перші місяці роботи ВАСК мають стати першим щепленням для нового парламенту, а скасування недоторканності — другим», — підкреслив заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань запобігання і протидії корупції Віктор Чумак.

Представники ГО запропонували оптимізувати роботу антикорупційних органів шляхом їх діджиталізаціі.


11.21 Директор ДБР Роман Труба відзвітував про оголошені підозри та відкриті судові провадження. Він підкреслив важливість притягнення до відповідальності посадових осіб усіх рівнів, зокрема у митній сфері. Роман Труба наголосив, що наразі у ДБР недостатньо слідчих для ефективної роботи, адже склад обмежено законом.

Президента зацікавили провадження в оборонній сфері, а саме — розкрадання коштів вищими посадовими особами. Роман Труба наголосив, що до злочинної оборудки причетні народні депутати.

Руслан Рябошапка закликав правоохоронні органи стати більш медійно активними та доносити свої здобутки у сфері боротьби з корупцією до суспільства.


11.10 Назар Холодницький сподівається, що новий парламент проголосує важливі законопроекти для САП. Також він розраховує, що 5 вересня ВАСК все ж таки запрацює.

Андрій Богдан наголосив, що зараз в законодавстві чимало прогалин, які дозволяють уникати відповідальності, і закликав Раду внести зміни до КПК України для ефективної роботи.

Директор НАБУ Артем Ситник анонсував, що сьогодні буде оголошено підозру впливовому високопосадовцю. Він поставив питання щодо законопроекту про дозвіл НАБУ на прослуховування, який так і не було прийнято.


10.56 Голова НАЗК на засідання Ради не з’явився. Руслан Рябошапка підкреслив: щонайбільше за 2 місяці він вже не займатиме цієї посади. Місією Ради, зокрема, буде розробка нової антикорупційної стратегії, а також виконання міжнародних зобов’язань.

Першим слово надано Євгену Круку, заступнику голови ВАКС, який звітує про готовність апарату суду почати повноцінну роботу. Серед проблем Є. Крук окреслив невизначеність з підсудністю, відсутність захисту інформації в локальній мережі та засобів пожежної безпеки.


10.47 Президент України Володимир Зеленський розпочав засідання Ради з затримкою на 40 хв. Глава держави дав позитивну оцінку діяльності НАБУ і САП, проте наголосив, що роботи ще багато. На засідання Президент запросив директора Гутянського лісгоспу Віктора Сису.


Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що Президент України Володимир Зеленський оновив склад Національної ради з питань антикорупційної політики.

Крім того, Зеленський заснував Офіс Президента України замість Адміністрації.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Данило Гетманцев
    Данило Гетманцев
    голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики
  • Михайло Ніколаєв
    Михайло Ніколаєв
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Сергій Чванкін
    Сергій Чванкін
    голова Київського районного суду м. Одеси