Судді, науковці та адвокати подають документи на конкурс до апеляційних судів

11:50, 25 сентября 2019
Сьогодні в рамках конкурсу до апеляційних судів кандидати з числа суддів, адвокатів та науковців подають документи до Вищої кваліфікаційної комісії суддів.
Судді, науковці та адвокати подають документи на конкурс до апеляційних судів
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Як відомо, Вища кваліфікаційна комісія суддів України 9 серпня 2019 року оголосила конкурс на 346 вакантних посад суддів в апеляційних судах, з яких: в апеляційних судах з розгляду цивільних і кримінальних справ, а також справ про адміністративні правопорушення — 285, в апеляційних судах з розгляду господарських справ — 31, в апеляційних судах з розгляду адміністративних справ — 30.

Строк подання документів для участі у конкурсі — лише 1 календарний день, 25 вересня 2019 року, отже Укрпошті сьогодні доведеться ретельно попрацювати.

Як пояснив член ВККС Олександр Дроздов в інтерв’ю «Судово-юридичній газеті», участь у конкурсі зможуть взяти не лише судді, але й представники наукової спільноти та адвокатури.

«Звертаю вашу увагу, що умовами проведення конкурсу на вакантні посади суддів апеляційних судів визначено, що до участі у конкурсі допускаються особи, які на день подання документів відповідають встановленим статтями 28, 69 та 81 Закону «Про судоустрій і статус суддів», вимогам до кандидата на посаду судді апеляційного суду.

Слід нагадати, що суддею апеляційного суду може бути особа, яка відповідає вимогам до кандидатів на посаду судді, за результатами кваліфікаційного оцінювання підтвердила здатність здійснювати правосуддя в апеляційному суді, а також відповідає одній із таких вимог: має стаж роботи на посаді судді не менше п’яти років; має науковий ступінь у сфері права та стаж наукової роботи у сфері права щонайменше сім років; має досвід професійної діяльності адвоката, в тому числі представництва в суді та/або захисту від кримінального обвинувачення щонайменше сім років; має сукупний стаж (досвід) роботи (професійної діяльності) відповідно до вимог, визначених пунктами 1-3 частини 1 статті 28 Закону «Про судоустрій і статус суддів», щонайменше сім років», — зазначив Олександр Дроздов.

Отже, в цьому конкурсі зможуть взяти участь і ті судді, які ще не пройшли кваліфікаційного оцінювання.

Якщо кандидат до апеляційного суду успішно складе кваліфікаційний іспит та пройде перевірку доброчесності, увійде до фінального рейтингу, він буде вважатися таким, що пройшов кваліфікаційне оцінювання.

«Цей конкурс буде включати в себе кваліфоцінювання, яке, як відомо, складається з двох етапів: іспит і дослідження досьє та проведення співбесіди. У свою чергу іспит буде проведено шляхом анонімного письмового тестування та виконання практичного завдання. Тестові та практичні завдання іспиту будуть складені з урахуванням принципів інстанційності та спеціалізації», — додав Олександр Дроздов.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва