Верховній Раді пропонують внести зміни в адміністративний устрій Донеччини

17:10, 9 января 2020
Кабінет міністрів України пропонує Верховній Раді схвалити збільшення площі Бахмутського району.
Верховній Раді пропонують внести зміни в адміністративний устрій Донеччини
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

На сайті Верховної Ради України з’явився текст проекту постанови №2703  «Про зміни в адміністративно-територіальному устрої Донецької області, зміну і встановлення меж Бахмутського району Донецької області». Ініціатором постанови виступив прем’єр-міністр України Олексій Гончарук.

Зокрема, в пояснювальній записці до проекту сказано, що він має на меті упорядкувати адміністративно-територіальний устрій та створити умови для розвитку територіальних громад, що затверджено програмою діяльності Кабінету Міністрів України, затвердженою постановою уряду від 29 вересня 2019 року №849. За адміністративно-територіальним устроєм Донецької області, який існує на теперішній час, смт Красна Гора перебуває в адміністративному підпорядкуванні Бахмутської міської ради. У зв’язку з утворення Соледарської міської об’єднаної територіальної громади (ОТГ) Бахмутського району територія смт Красна Гора Бахмутської міської ради знаходиться в межах Соледарської міської ОТГ та не має спільних меж з містом Бахмут, що не узгоджується з положеннями Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад».

З метою вирішення ситуації, що склалася, Бахмутською міською радою та Соледарською міською радою Бахмутського району ухвалені рішення стосовно підпорядкування смт Красна Гора Бахмутської міської ради Соледарській міській раді Бахмутського району та направлено відповідне клопотання до Донецької облдержадміністрації, обласної військово-цивільної адміністрації.

Що пропонується

Проектом акта передбачається зміна меж Бахмутського району Донецької області шляхом збільшення території Бахмутського району на 164 гектара земель за рахунок передачі до його складу території селища міського типу Красна Гора Бахмутської міської ради Донецької області та затвердження території Бахмутського району Донецької області загальною площею 192377,5 гектара.

Збільшення території району пропонується провести за рахунок земель сільськогосподарського призначення, житлової та громадської забудови, земель лісогосподарського призначення, земель водного фонду, земель промисловості, транспорту, зв’язку, енергетики та іншого призначення.

Дане рішення вже погодили Бахмутська районна та міська ради.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що комітет Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування заслухав Міністра Кабінету міністрів Дмитра Дубілета, який розповів про наміри уряду скоротити в 2020 році значну кількість працівників місцевих державних адміністрацій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва