Депутати не зможуть вносити стільки поправок, як до закону про ринок землі

14:07, 25 февраля 2020
Зміни до Регламенту Верховної Ради не дозволять опозиційним фракціям заважати приймати закони, як в ситуації з законом про ринок землі.
Депутати не зможуть вносити стільки поправок, як до закону про ринок землі
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Голосування за поправки до законопроекту про ринок землі довели, що Регламент Верховної Ради містить багато недосконалих моментів. Про це повідомила народний депутат, представник Верховної Ради у Конституційному Суд Ольга Совгиря 25 лютого під час «Форуму реформ: на шляху до Вільнюса», де провідні політики та експерти громадянського суспільства обговорюють прогрес впровадження реформ за перші пів року діяльності Уряду та Парламенту, а також пріоритети реформ в Україні на 2020-2021 роки.

«Законодавчий спам – це коли опозиційні фракції, маючи намір заблокувати чи відтермінувати в часі прийняття закону – в даному випадку закону про ринок землі, вносять абсолютно ідентичні правки. В результаті ми слухаємо днями одну й ту ж правку, — відмітила вона. — Відповідний законопроект про внесення змін до Регламенту вже зареєстрований. Сподіваюся, що коли ми вийдемо з закону про ринок землі, ці зміни до регламенту будуть проголосовані».

Також Ольга Совгиря підкреслила, що в законі про регламент досі міститься таке поняття як право Конституційного Суду висловлювати застереження в своїх висновках до законопроектів про внесення змін до Конституції.

«Опозиційні депутатські фракції намагаються через ці застереження блокувати законопроекти, де був позитивний висновок КСУ», — додала вона.

За її словами, розпочалася масштабна конституційна реформа, і  на сьогодні стоїть завдання внесення змін до Конституції в частині скорочення кількості народних депутатів до 300, а також ліквідації адвокатської монополії.

Також є важливим створення на рівні Конституції допоміжних органів при парламенті, які дозволять розробляти нормативні акти Верховної Ради, моніторити реалізацію прийнятих парламентом законодавчих актів тощо.

Ольга Совгиря також відмітила необхідність прийняття закону про всеукраїнський референдум і закону про місцевий референдум.

«Одним з проблемних питань є питання предмету всеукраїнського референдуму. Була гостра дискусія, чи може бути його предметом прийняття та скасування законів. На сьогодні це питання все ще знаходиться на стадії обговорення», — додала депутат.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути у курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду