Скільки абітурієнтів з окупованих територій вступило до українських ЗВО

11:50, 8 октября 2020
У рейтингових списках та наказах про зарахування всі прізвища вступників з ТОТ були зашифровані з метою гарантування їхньої безпеки.
Скільки абітурієнтів з окупованих територій вступило до українських ЗВО
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

За попередніми підсумками вступної кампанії 2020 року станом на початок жовтня до українських закладів вищої освіти на місця державного замовлення вступило майже 2 000  осіб з тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей та анексованого Криму. Зарахування вступників з ТОТ триватиме ще до 23 жовтня 2020 р.  Про це заявив заступник Міністра освіти і науки України (МОН) Андрій Вітренко під час онлайн-брифінгу «Доступна освіта: дистанційне навчання в школах та перші підсумки вступної кампанії для мешканців з тимчасово окупованих територій», якого цитує пресслужба відомства.

«Під час цьогорічної вступної кампанії на базі українських закладів вищої освіти функціонували водночас такі освітні центри, як «Крим-Україна» та «Донбас-Україна». Станом на сьогодні вже зарахована на навчання через ОС «Крим-Україна» 381 особа, через ОС «Донбас-Україна» – 1 572 особи. Завершальний етап зарахування на бюджет та контракт триватиме ще до 23 жовтня», – зазначив чиновник.

Вступники з ТОТ цього року, як і в минулі роки, також мали можливість вступати до університетів за результатами ЗНО. Вони навчались у школах дистанційно та проходили тестування разом з іншими його учасниками. За даними Донецького та Луганського департаментів освіти, протягом 2019/2020 н.р. у школах на підконтрольних територіях на дистанційній освіті/екстернаті навчалось 5 394 учнів з тимчасово окупованих територій.

Традиційно в рейтингових списках та наказах про зарахування всі прізвища вступників з ТОТ були зашифровані з метою гарантування їхньої безпеки.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що у 2021 році випускники шкіл, які планують вступати до закладів вищої освіти (ЗВО), матимуть можливість самостійно обирати, яку саме роботу виконуватимуть під час зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) ‒ з української мови і літератури чи лише з української мови. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути у курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки