Ефективність роботи виконавчої служби з виконання рішень склала 2,3%

11:31, 22 октября 2020
З 724,6 млрд грн, які підлягали виконанню Державною виконавчою службою у 2019 році, реально стягнено 16,5 млрд грн.
Ефективність роботи виконавчої служби з виконання рішень склала 2,3%
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

З 724,6 млрд грн, які підлягали виконанню Державною виконавчою службою у 2019 році, реально стягнено 16,5 млрд грн, тобто ефективність складає 2,3%. Про це вказується у результатах дослідження, підготовленого Асоціацією приватних виконавців України.  

Ці дані корелюються з дослідженням правових потреб малого та середнього бізнесу в Україні, презентованого 22 жовтня в рамках Проєкту ЄС «Право-Justice». Так, було виявлено надзвичайно низький рівень виконання рішень, прийнятих за результатами вирішення проблеми. Майже половина (49%) респондентів-представників малого та середнього бізнесу відзначили, що рішення за результатами розгляду проблеми не було реалізоване, а ще 12% вказали, що рішення було реалізоване незначною мірою. Окрім того, оцінюючи розмір збитків, які вдалося відшкодувати за результатами вирішення проблеми, 72% респондентів вказали, що збитки не вдалося відшкодувати або вдалося дуже малою мірою.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» писала, що не вирішення системної проблеми з невиконанням в Україні судових рішень констатував у котре Комітет міністрів Ради Європи, який здійснює нагляд за виконанням рішень ЄСПЛ. 

Також в своїй резолюції КМ РЄ підкреслив, що підготовлений Мін'юстом законопроєкт 3609 щодо реформи виконання не вирішує системної проблеми. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва