Територіальні громади отримали у комунальну власність перші гектари державних земель

18:10, 20 ноября 2020
Передача 2 мільйонів гектарів державних сільськогосподарських земель почалася із Черкаської області.
Територіальні громади отримали у комунальну власність перші гектари державних земель
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Перші понад 10 тисяч гектарів земель сільськогосподарського призначення, що розташовані за межами населених пунктів, 19 листопада були передані із державної власності у комунальну власність десяти об’єднаних територіальних громад Черкаської області. Про це повідомила пресслужба Держгеокадастру.

Представники ОТГ підписали акти прийому-передачі земель загальною площею 10,8 тис. га. Голова Черкаської ОДА Сергій Сергійчук запевнив їх, що громади вже мають право розпоряджатися першими земельними наділами, які надійшли у комунальну власність ОТГ.

«Від того, як ви будете їх використовувати, розпоряджатися і розвивати, – буде залежати життя громади», - наголосив очільник області.

Голова Держгеокадастру Роман Лещенко повідомив, що передача державних земель здійснюється на виконання Указу Президента України від 15 жовтня 2020 року № 449/2020 «Про деякі заходи щодо прискорення реформ у сфері земельних відносин» і Постанови Кабінету Міністрів України від 16 листопада 2020 р. № 1113 «Деякі заходи щодо прискорення реформ у сфері земельних відносин».

На його думку, цим кроком держава відновлює історичну справедливість.

«Земельна реформа – це, перш за все, про громади. Про людей, у яких забрали право розпоряджатися землями ще у 2002 році, коли ганебними змінами до законодавства про органи місцевого самоврядування відібрали відповідні повноваження в органів місцевого самоврядування і передали на райдержадміністрації», - зазначив Роман Лещенко.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде