Борьба с COVID-19: Минцифра вводит электронный рецепт на антибиотики, чтобы люди не лечились самостоятельно

18:47, 20 ноября 2020
Глава Минцифры сообщил, что вводится электронный рецепт на антибиотики для предотвращения самолечения, а перемещения больных коронавирусом можно будет отслеживать.
Борьба с COVID-19: Минцифра вводит электронный рецепт на антибиотики, чтобы люди не лечились самостоятельно
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Министр цифровой трансформации Михаил Федоров сообщил о новых инструментах правительства для борьбы с COVID-19. В частности, это внедрение электронного рецепта на покупку антибиотиков для того, чтобы люди не занимались самолечением, а также отслеживание перемещений граждан.

«Мы хотим внедрить электронный рецепт на антибиотики. Чтобы врач выписывал электронный рецепт, и его получала аптека, пациент. Нужно начать понимать ситуацию в Украине с антибиотиками, потому что очень много людей их хаотично принимают, отрабатывают иммунитет, и это создает проблемы, когда человек попадает в больницу, ему выписывают протокол лечения и организм уже не очень начинает реагировать на антибиотики», - сказал Михаил Федоров.

На своей официальной странице он написал следующее.

 «Мінцифра включена у штаб боротьби з COVID-19. Ми готуємо нові цифрові інструменти у боротьбі з коронавірусом в Україні разом з МОЗ.

  • Надважливо у протистоянні з пандемією працювати з реальною інформацією — сфокусуємося на зборі актуальних даних. Будемо надавати інформацію 24/7 у режимі реального часу.
  • У кожній опорній лікарні з’явиться людина, яка відповідатиме за актуальну інформацію: скільки пацієнтів перебувають у лікарні. Скільки госпіталізовано, скільки виписано, скільки вільних місць. Інформація буде постійно оновлюватися в єдиній системі. На базі цієї інформації з’явиться чатбот.
  • Цифровізація та централізація збору інформації щодо фактів та підозр про випадки інфекційних захворювань.
  • З’явиться чатбот — зручний інструмент для пошуку місць у лікарнях. Швидкі можуть дізнаватися, скільки місць залишилося і куди везти пацієнта.
  • Інформація відображатиметься для диспетчерів швидких та сімейних лікарів. Завдяки інструменту диспетчери швидких будуть розуміти, куди можна направляти пацієнта на госпіталізацію. Найближчим часом ми запустимо пілотний проєкт на базі одного регіону.
  • Оновлення застосунку Вдома для контролю самоізоляції. Люди зможуть вказувати симптоми, які будуть оброблятися Центром громадського здоров’я. Це розвантажить сімейних лікарів + можна оперативно відстежувати інформацію про погіршення стану здоров’я.
  • Електронні направлення на ПЛР-тестування. Інструмент вже працює у поліклінніках, готуємо функціонал для швидких, і стаціонару. Це дозволить моніторити результати тестування та терміни дії тесту.

Сервіс вже розроблений та доступний для медичних працівників. Пацієнти можуть отримати електронне направлення та послуги згідно з цим направленням.

  • Електронний рецепт на антибіотики, який зменшить хаотичне вживання антибіотиків самостійно.
  • Стратегія впровадження QR-системи для моніторингу ситуації в публічних місцях.

Без збору персональних даних.

Якщо людина захворіла, то всім, хто був у цьому закладі разом із нею, будуть приходити відповідні сповіщення. Ви наводите на QR-код, вам відкриється сторінка, вводите номер телефону та час, скільки плануєте перебувати у цьому місці.

Зараз таку систему почала реалізовувати Велика Британія. Як ви відноситеся до такого пілотного проєкту?

З актуальними даними ми зможемо швидше та ефективніше планувати розширення лікарень, забезпечення персоналом та закупівлі ліків», - написал Министр.

Подписывайтесь на наш Telegram-канал, чтобы быть в курсе самых важных событий.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва