Шкарлет повідомив, чи зростуть зарплати освітян з 1 січня

18:28, 28 декабря 2020
Міністр освіти і науки повідомив деталі зростання заробітних плат.
Шкарлет повідомив, чи зростуть зарплати освітян з 1 січня
Джерело фото: mon.gov.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

З 1 січня зарплата освітян зросте на 20%. Про це в ефірі Українського радіо сказав міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет.

«З 1 січня буде на 20% зростання. У порівнянні з 1 квітня 2020-го року, станом на 1 грудня 2021 року буде в цілому зростання на 30%. Міністерство освіти і науки підготувало профільний закон щодо підтримки педагогічних і науково-педагогічних працівників у частині хвороби COVID-19. І Президент сьогодні готовий внести першочерговий закон (так само, як і для медиків) про соціальні гарантії для педагогічних і науково-педагогічних працівників. На сьогодні ми розіслали всім центральним органам виконавчої влади (проект постанови КМУ) про певні кошти, які забезпечують 20% зростання для медиків, які працюють в системі освіти і науки. І з профспілками абсолютно повна співпраця в частині поступового збільшення коштів на оплату праці», - повідомив Шкарлет.

Також він відзначив, що бюджет освіти на 2021 рік «у першому читанні був найбільший з 2012 року».

«Ми отримали плюс 50-100% по всіх показниках, статтях і субвенціях. Ті скорочення, які відбулись між першим і другим читанням, залежать виключно не від того, що в нас забрали кошти. А від того, що мінімальна заробітна плата з 1 липня була перенесена на 1 грудня. Тобто це операційна різниця. В освіти майже нічого не забрали. Забрали 500 мільйонів, тобто капітальні видатки. Але я впевнений, що впродовж 2021 року зможемо дещо надолужити ці речі, певним чином перерозподілити бюджет і ми за це будемо боротись», - підбив підсумок міністр освіти і науки.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що Кабінет Міністрів України схвалив постанову № 1149 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 10 липня 2019 р. № 822 та зупинення її дії», яка відстрочує збільшення зарплати освітянам.

При цьому т.в.о. міністра освіти і науки України Сергій Шкарлет у своєму телеграм-каналі усіх запевнив, що зарплати освітян зростатимуть.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Інна Вітюк
    Інна Вітюк
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Олексій Огурцов
    Олексій Огурцов
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Андрій Федорчук
    Андрій Федорчук
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Наталія Шевченко
    Наталія Шевченко
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва