Олександр Тупицький розповів, навіщо збереться спеціальне пленарне засідання КСУ

13:59, 11 марта 2021
Відсторонений голова КСУ Олександр Тупицький заявив, що спеціальне пленарне засідання скликане саме за його розпорядженням.
Олександр Тупицький розповів, навіщо збереться спеціальне пленарне засідання КСУ
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Як повідомляла «Судово-юридична газета», наступного тижня, 17 березня 2021 року, Конституційний Суд України збереться на спеціальне пленарне засідання. Темою для засідання стане обговорення ситуації, яка склалася навколо Голови Конституційного Суду України Олександра Тупицького (нині відстороненого за ініціативою Президента). Про це повідомив перед початком пленарного засідання Великої Палати КСУ 11 березня заступник голови КСУ Сергій Головатий.

На початку засідання до КСУ надійшло клопотання одного із суддів про включення до порядку денного питання про скликання спеціального пленарного засідання, щоб визначитися, чи вчиняв О. Тупицький дисциплінарний проступок.

Проте Сергій Головатий відмовився ставити питання на голосування, оскільки, за його словами, спеціальне пленарне засідання вже скликано і відбудеться наступного тижня. Тому виносити таке питання на голосування він вже не може.

Очевидно, може йтися про зміну керівництва Конституційного Суду.

Разом із тим, згодом у КСУ повідомили, що спеціальне пленарне засідання скликане саме за ініціативою самого Олександра Тупицького.

Так, стало відомо про його розпорядження, відповідно до якого таке засідання скликане «для розгляду звернення слідчого-заступника керівника Управління з розслідування злочинів, вчинених у зв’язку із масовими протестами у 2013-2014 роках, Державного бюро розслідувань А. Яблонського від 9 березня 2021 року №10-8-5316».

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду