Мінреінтеграції презентувало Концепцію формування кадрового резерву держслужбовців для деокупованих територій

14:59, 28 апреля 2021
Мінреінтеграції планує сформувати кадровий резерв чисельністю не менше тисячі осіб.
Мінреінтеграції презентувало Концепцію формування кадрового резерву держслужбовців для деокупованих територій
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України розпочинає проект формування кадрового резерву держслужбовців для деокупованих територій.

Концепція формування кадрового резерву державних службовців для роботи на деокупованих територіях нещодавно була презентована на Колегії Мінреінтеграції.

Про це повідомляється на сайті Міністерства з посиланням на державного секретаря Костянтина Ващенко.

Під час конференції «Модернізація 2021: роль інституцій та державного управління» він пояснив, що «коли відбудеться час «ікс» і тимчасово окуповані території України будуть звільнені, постане питання - а хто ж має одразу зайти в кабінети і виконувати свої функції у ВЦА та територіальних громадах».

За словами державного секретаря, проект кадрового резерву буде складатися з кількох складових.

Це буде відкритий конкурс-добір мотивованих людей, проект орієнтований не лише на чинних держслужбовців, а й на тих, хто немає досвіду роботи на державній службі, проте володіє відповідними професійними та управлінськими компетенціями.

Для того, щоб закрити всі позиції, пов’язані із керівництвом, державними і територіальними органами, забезпечення основних процесів управління - треба підготувати не менш як 1000 керівників.

Набір до кадрового резерву держслужбовців відбуватиметься за конкурсом у декілька етапів. Наразі планується три раунди оцінювання потенційних кандидатів: тестування, індивідуальні завдання та співбесіда.

Згідно з вищеназваною Концепцією конкурс передбачає наступні етапи:

- оголошення конкурсу та поширення інформації про конкурс серед цільової аудиторії;

- прийом та оцінювання заявок претендентів;

- оцінювання професійних та управлінських компетентностей претендентів;

- визначення осіб, які будуть зараховані для навчання за спеціальною професійною (сертифікатною) програмою підвищення кваліфікації;

- оцінювання професійних та управлінських компетентностей випускників програми навчання та подальше зарахування відібраних за результатами оцінювання до кадрового резерву.

Категорії кадрового резерву, на які підбираються люди:

- посади керівників місцевих державних адміністрацій;

- посади державної служби категорії Б (керівники, заступники керівників структурних підрозділів місцевих державних адміністрацій та інших державних органів);

- посади державної служби категорії В.

Етапи проходження конкурсу

1) реєстрація заявки на окремій вебплатформі;

2) прийом та оцінювання аплікаційних форм, включаючи резюме, та мотиваційних листів (як варіант – мотиваційні відеопрезентації (до 1 хвилини самостійно записані відео, в якому претендент/претендентка пояснює мотивацію участі у програмі));

3) перший раунд оцінювання професійних компетентностей допущених до конкурсного відбору претендентів (комп’ютерне тестування): на регіональному рівні відбуватиметься комп’ютерне тестування (як варіант – дистанційне тестування);

4) другий раунд оцінювання професійних компетентностей допущених до другого раунду оцінювання претендентів (комплексне оцінювання відповідних професійних та управлінських компетентностей): виконання претендентами різного роду індивідуальних завдань;

5) третій раунд оцінювання професійних та управлінських компетентностей допущених до другого раунду оцінювання претендентів (оцінювання особистісних якостей): співбесіда;

6) формування навчальних груп;

7) проведення навчання за спеціальною професійною (сертифікатною) програмою підвищення кваліфікації;

8) фінальне оцінювання професійних компетентностей допущених до другого раунду оцінювання претендентів;

9) формування кадрового резерву;

10) постсупроводження осіб, що перебувають у кадровому резерві до часу їх призначення на посади державної служби в державних органах влади (місцевих державних адміністраціях) після відновлення їх функціонування на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей.

Рішення про зарахування кандидата за результатами оцінювання до кадрового резерву ухвалюватиме спеціально створена Конкурсна комісія.

Основні вимоги до конкурсантів полягатимуть у володінні необхідними компетенціями, такими як стратегічне управління, організація роботи, комунікація та взаємодія і самоменеджмент. Після деокупації обрані державні службовці зможуть обіймати як керівні посади у місцевих державних адміністраціях, так і посади категорій Б та В.

Раніше розповідалося про те, що законопроект про конституційну процедуру змінює в процесуальних кодексах.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва