Радуцький пропонує виплачувати лікарям приватних лікарень страхові виплати у разі встановлення втрати здоров’я чи смерті через коронавірус

11:39, 16 ноября 2021
У законопроекті передбачається забезпечити медичним працівникам лікарень незалежно від форми власності страхові виплати у разі встановлення групи інвалідності чи їх смерті, що настала внаслідок інфікування коронавірусом.
Радуцький пропонує виплачувати лікарям приватних лікарень страхові виплати у разі встановлення втрати здоров’я чи смерті через коронавірус
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Лікарі, які працюють у приватних клініках або є фізичними особами-підприємцями, отримуватимуть страхові виплати у разі втрати здоров’я від зараження коронавірусом. Про це йдеться у законопроекті № 6192 про внесення змін до статті 39 Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб» щодо врегулювання питання соціального захисту постраждалих від коронавірусної хвороби (COVID-19) медичних працівників закладів охорони здоров’я всіх форм власності, який внесла група депутатів на чолі із Михайлом Радуцьким.

У пояснювальній записці зазначено, що проект внесено з метою врегулювання питання соціального захисту постраждалих від коронавірусної хвороби медичних працівників закладів охорони здоров’я всіх форм власності. Відповідно Радуцький пропонує внести зміни до ст. 39 Закону «Про захист населення від інфекційних хвороб».

Зокрема, передбачається забезпечити медичним працівникам закладів охорони здоров’я незалежно від форми власності страхові виплати у разі встановлення групи інвалідності чи їх смерті, що настала внаслідок інфікування коронавірусною хворобою, за умови, що таке захворювання пов’язане з виконанням професійних обов’язків в умовах підвищеного ризику зараження. Відзначимо: на даний момент держава забезпечує здійснення зазначених вище страхових виплат медичним працівникам тільки державних і комунальних закладів охорони здоров’я.

Крім цього, пропонується встановити, що медичними працівниками (працівниками) закладів охорони здоров’я є: медичні працівники закладів охорони здоров’я всіх форм власності, наймані медичні працівники фізичних осіб – підприємців, які одержали ліцензію на провадження господарської діяльності з медичної практики, а також фізичні особи – підприємці, які одержали ліцензію на провадження господарської діяльності з медичної практики і безпосередньо надають медичну допомогу.

На думку Радуцького, реалізація проекту матиме позитивні соціальні наслідки, оскільки дозволить підвищити рівень соціальних гарантій прав медичних працівників закладів охорони здоров’я всіх форм власності, зайнятих у сфері захисту населення від інфекційних хвороб.

У Головному науково-експертному управлінні (ГНЕУ) вказали на необхідності надання належним чином оформленого фінансово-економічного обґрунтування, як того вимагають положення ст. 91 Регламенту Верховної Ради України та ст. 27 Бюджетного кодексу України, згідно з якими, до законопроекту, прийняття якого призведе до зміни показників бюджету, суб'єкт права законодавчої ініціативи зобов'язаний додати фінансово-економічне обґрунтування (включаючи відповідні розрахунки). Якщо такі зміни показників бюджету передбачають зменшення надходжень бюджету та/або збільшення витрат бюджету, до законопроекту подаються пропозиції змін до законодавчих актів України щодо скорочення витрат бюджету та/або джерел додаткових надходжень бюджету для досягнення збалансованості бюджету. Відсутність такого обґрунтування і розрахунків, на думку Головного управління, унеможливлює практичну реалізацію пропозицій, що містяться у законопроекті.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що депутати пропонують передбачити обов’язкове страхування при вакцинації.

 Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВа також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Інна П'єнта
    Інна П'єнта
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Ольга Склярук
    Ольга Склярук
    суддя Східного апеляційного господарського суду