АП ВАКС розглянула подання щодо кримінального провадження про заподіяння майнової шкоди «НАФТОГАЗ УКРАЇНИ»

17:43, 30 декабря 2021
Апеляційна палата закрила провадження за поданням про направлення справи, що стосується заподіяння майнової шкоди ПАТ «НАК «НАФТОГАЗ УКРАЇНИ», до іншого суду.
АП ВАКС розглянула подання щодо кримінального провадження про заподіяння майнової шкоди «НАФТОГАЗ УКРАЇНИ»
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

30 грудня 2021 року Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду розглянула подання колегії суддів першої інстанції Вищого антикорупційного суду про направлення до іншого суду кримінального провадження  №52018000000000856, що стосується заподіяння майнової шкоди ПАТ «НАК «НАФТОГАЗ УКРАЇНИ».

За результатами судового засідання колегія суддів закрила провадження за поданням, так як питання про підсудність даного кримінального провадження вже вирішувалося 5 разів Апеляційною палатою Вищого антикорупційного суду.

«При цьому, положеннями ст.34 КПК України не передбачено неодноразове здійснення процедури в порядку зазначеної статті в одному провадженні за аналогічними клопотаннями сторін чи поданнями суду, оскільки це суперечить закріпленим у ст.2 вказаного Кодексу завданням кримінального провадження, а в силу приписів ч.5 ст.34 КПК України спори про підсудність між судами не допускаються.

Як убачається з матеріалів провадження, доводи, зазначені у поданні Вищого антикорупційного суду вже були предметом неодноразового розгляду Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду в порядку, передбаченому ст.34 КПК України. Ухвалами Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду від 28 січня 2020 року, від 09 квітня 2020 року, від 25 травня 2021 року, від 24 грудня 2021 року у справі №991/196/20 колегії суддів залишили без задоволення клопотання захисників та подання Вищого антикорупційного суду про передачу кримінального провадження за підсудністю з Вищого антикорупційного суду до іншого суду. Фактично колегія суддів Вищого антикорупційного суду просить переглянути рішення, які набрали законної сили», - йдеться в ухвалі суду.

Також суд апеляційної інстанції прийшов до переконання, що вказане кримінальне провадження підсудне Вищому антикорупційному суду, в тому числі, за критеріями, визначеними п.1 ч.5 ст.216 КПК України у зв'язку з обвинуваченням у вчиненні злочинів у співучасті.

Ухвала набрала законної сили з моменту проголошення та оскарженню не підлягає.

Рішення постановлено з окремою думкою судді Миколи Глотова.

 Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/suduaна Youtube Право ТВа також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде