Кабмін дозволить використати майже 300 мільйонів гривень на польоти посадовців та обслуговування літаків

11:06, 16 февраля 2022
Гроші отримає держпідприємство «Україна».
Кабмін дозволить використати майже 300 мільйонів гривень на польоти посадовців та обслуговування літаків
Джерело фото: depositphotos
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Кабінет Міністрів 16 лютого затвердить порядок  використання майже 300 мільйонів гривень, передбачених у бюджеті 2022 на здійснення авіаперевезень вищих посадових осіб України та виконання замовлень щодо перевезень від  Офісу Президента України, Кабінету Міністрів України, Верховної Ради України, а також утримання літаків, які використовують вказані особи у належному стані.

Відповідно до проекту постанови, на ці цілі пропонується використати кошти, які передбачені бюджетною програмою КПКВК 3101310 «Забезпечення, організація та виконання літерних авіаційних рейсів повітряними суднами» (299,1 млн грн). Вказані кошти будуть виділені державному підприємству «Україна». Передбачається, що підприємство буде щоквартально звітувати про використані кошти.

Відповідно до пояснювальної записки, реалізація проекту постанови не потребує додаткових витрат з державного бюджету в поточному бюджетному періоді.

Згідно з проектом бюджету 2021 було передбачено поповнення статутного капіталу Державного підприємства «Україна», яке здійснює перевезення топ-посадовців на 200 мільйонів гривень.

Як повідомляла «Судово-юридична газета» Президент України Володимир Зеленський 11 грудня підписав закон про держбюджет України на 2022 рік.

Згідно з документом, доходи державного бюджету на 2022 рік визначені в сумі 1 трлн 323,9 млрд грн (що на 9,7%, або 117,2 млрд грн більше від запланованих на 2021 рік), видатки – на рівні 1 трлн 499,4 млрд грн (що на 4,2%, або на 61,1 млрд грн більше, ніж на 2021 рік).

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у FacebookViber та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде