Загальні збори акціонерів АТ під час війни повинні проводитися дистанційно, — рішення НКЦПФР

08:20, 6 апреля 2022
Нацкомісія з цінних паперів внесла зміни до рішення стосовно функціонування органів управління акціонерних товариств на період дії воєнного стану.
Загальні збори акціонерів АТ під час війни повинні проводитися дистанційно, — рішення НКЦПФР
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР) внесла зміни до рішення стосовно функціонування органів управління акціонерних товариств на період дії воєнного стану.

Зокрема, уточнено, що загальні збори акціонерів акціонерного товариства під час війни можуть проводитися лише дистанційно. Їх організація має відповідати нормам Тимчасового порядку скликання та дистанційного проведення загальних зборів акціонерів та загальних зборів учасників корпоративного інвестиційного фонду.

«Встановити, що у період дії воєнного стану загальні збори акціонерів акціонерного товариства можуть бути проведенні виключно шляхом дистанційного проведення відповідно до Тимчасового порядку скликання та дистанційного проведення загальних зборів акціонерів та загальних зборів учасників корпоративного інвестиційного фонду (далі – Тимчасовий порядок). У разі неможливості проведення загальних зборів акціонерів в період дії воєнного стану відповідно до Тимчасового порядку скликання та дистанційного проведення загальних зборів акціонерів та загальних зборів учасників корпоративного інвестиційного фонду або у разі прийняття наглядовою радою товариства рішення про недоцільність проведення загальних зборів акціонерів в період дії воєнного стану», - сказано у рішенні.

Рішення набирає чинності з моменту його публікації на офіційному вебсайті Комісії. Ознайомитися з текстом можна за посиланням.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Валентин Томилко
    Валентин Томилко
    суддя Полтавського апеляційного суду
  • Ольга Ніколаєва
    Ольга Ніколаєва
    суддя Харківського окружного адміністративного суду
  • Наталія Стахова
    Наталія Стахова
    суддя Луганського апеляційного суду