У Нацбанку розповіли, що не вводили жодних обмежень на безготівкові розрахунки платіжними картками в Україні

10:49, 5 мая 2022
Ураховуючи запити банків та волонтерів, Національний банк України дозволив фізичним особам переказувати іноземну валюту для купівлі низки товарів за кордоном у межах щомісячного ліміту 400 тис. грн.
У Нацбанку розповіли, що не вводили жодних обмежень на безготівкові розрахунки платіжними картками в Україні
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Національний банк з початку воєнного стану в Україні не вводив жодних обмежень на безготівкові розрахунки платіжними картками в Україні. Про це НБУ повідомив у відповіді на запит «Судово-юридичної газети».

«З метою запобігання непродуктивному відтоку капіталу з України в умовах воєнного стану на транскордонні операції з платіжними карками діють такі обмеження:

- встановлено ліміт у 100 тис грн на одного клієнта на місяць для здійснення виключно транскордонних Р2Р переказів та так званих операцій «quasi cash» з рахунків, відкритих в іноземній валюті;

- встановлено ліміт у 100 тис грн на одного клієнта на місяць для здійснення виключно транскордонних Р2Р переказів з рахунків, відкритих в національній валюті;

- заборонено здійснювати операції «quasi cash» з рахунків, відкритих в національній валюті.

Водночас, ураховуючи запити банків та волонтерів, Національний банк України дозволив фізичним особам переказувати іноземну валюту для купівлі низки товарів за кордоном у межах щомісячного ліміту 400 тис. грн (в еквіваленті за офіційним курсом НБУ).

До таких товарів належать бронежилети, каски, шоломи, військова та тактична форма, військове та тактичне взуття, захисний одяг, оптичні прилади для слідкування, безпілотні літальні апарати, спальні мішки, каремати та засоби для надання домедичної допомоги.

Крім того, додамо, що обмеження щодо суми, яку може внести громадянин на свій рахунок, до якого емітована платіжна картка, Національний банк не встановлював. При цьому, обслуговуючи клієнтів, банки повинні вживати заходи, передбачені законодавством у сфері фінансового моніторингу», - зауважили у НБУ.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олена Смірнова
    Олена Смірнова
    суддя Господарського суду Харківської області
  • Олеся Алтухова
    Олеся Алтухова
    суддя Лубенського міськрайонного суду Полтавської області