Кабмін скасував постанову, що обмежувала імпорт товарів

16:30, 7 июля 2022
Урядовці скасували постанову «Про перелік товарів критичного імпорту», яка передбачала вичерпний перелік товарів під який Нацбанк дозволяв купувати валюту на міжбанківському валютному ринку.
Кабмін скасував постанову, що обмежувала імпорт товарів
Джерело фото: depositphotos
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Кабінет міністрів скасував постанову, яка обмежувала імпорт товарів. Про це в Телеграм повідомив перший заступник голови комітету з питань податкової та митної політики Ярослав Железняк.

«Уряд скасував критичний імпорт на товари», - зазначив парламентар.

Разом з тим, за інформацією депутата частково збережені обмеження на імпорт послуг

24 лютого уряд схвалив постанову про перелік товарів критичного імпорту, яким встановлювався вичерпний перелік продукції, на купівлю якого, бізнес міг придбати валюту на міжбанківському валютному ринку. Ця постанова систематично переглядалася. Наразі до переліку серед іншого входять: молочна сироватка, пшениця, солод, олія кокосова та рапсова, жири та олії, маргарин, кондитерські вироби з цукру та какао-боби, готові харчові продукти для немовлят та дітей молодшого віку, азотні, фосфорні та калійні добрива, фарби та лаки, костюми хімзахисту, посудомийні машини, мобільні wi-fi системи широкосмугового доступу, Послуги з монтажу обладнання, послуги з пуску в роботу обладнання, рекламна діяльність

Крім цього до переліку, серед іншого включено свійську птицю, яйця птахів у шкаралупі, кукурудза, насіння соняшнику подрібнене або неподрібнене.

Додамо, що для скасування обмежень потрібно також внести зміни до постанови Нацбанку  про роботу банківської системи в період запровадження воєнного стану,  яка передбачає заборону переказ валюти окрім купівлі товарів критичного імпорту.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», Верховна Рада 21 червня повернула мито на майже всі авто та імпортні товари. Депутати скасували нульове розмитнення для автівок (окрім тих, що ввозяться на потреби ЗСУ), а також повернули ввізне мито та ПДВ на інші імпортні товари. Це рішення стало передумовою для скасування критичного імпорту.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир