МОН розіслало лист з рекомендаціями харчування школярів: на що чекати учням

14:50, 11 сентября 2020
Якщо адміністрація не може забезпечити дітей гарячими стравами, організація харчування відбувається шляхом роздачі фасованої їжі.
МОН розіслало лист з рекомендаціями харчування школярів: на що чекати учням
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

В умовах пандемії коронавірусу в школах має забезпечуватись здорове та безпечне харчування із урахуванням усіх протиепідемічних заходів. Про це йдеться у листі, який Міністерство освіти і науки (МОН) надіслав в усі обласні та Київську міську державні адміністрації.

У листі МОН йдеться про те, що 22 серпня оприлюднено постанову Головного державного санітарного лікаря України, яка регламентує роботу та вимоги щодо організації протиепідемічних заходів у закладах освіти на період карантину. Також у постанові прописані окремі вимоги щодо організації шкільного харчування.

Зокрема, під час карантину не дозволяється харчування за типом «шведського столу» і самообслуговування, а також робота питних фонтанчиків. 

Харчування має здійснюватися за таких умов:

- учні мають харчуватись за графіком; 

- відстань між столами повинна складати не менш ніж 1,5 м; 

- за одним столом має знаходитись не більш як 4 особи.

При цьому, якщо адміністрація не може забезпечити дітей гарячими стравами, організація харчування відбувається шляхом роздачі попередньо фасованої їжі відповідно до Норм харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку.

У свою чергу т.в.о. Міністра освіти і науки України Сергій Шкарлет наголосив, що шкільне харчування обов’язково має бути якісним, здоровим та безпечним, особливо в умовах карантину, а також під час тимчасово встановлених правил та обмежень.

«Організація якісного, здорового та безпечного шкільного харчування залежить від ефективної взаємодії центральних органів виконавчої влади, учасників освітнього процесу, постачальників продуктів харчування та послуг з організації харчування, засновників закладів освіти, органів управління у сфері освіти та у сфері охорони здоров’я, територіальних органів Держпродспоживслужби», – зазначив він, цитує його пресслужба МОН.

Він підкреслив, що в умовах пандемії коронавірусу організація шкільного харчування потребує інших підходів, обмежень та правил.

«Після скасування карантину школи повернуться до звичної моделі харчування дітей. Адже Нова українська школа – це безпечне освітнє середовище, в якому одним із пріоритетів є здорове шкільне харчування», – наголосив Сергій Шкарлет.

Раніше «Судово-юридична газета» аналізувала, як проходитиме навчання в новому навчальному році.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде