Суд виніс вирок винуватцю смертельної аварії в Ізяславі

13:20, 4 февраля 2019
Призначено 2 роки іспитового строку і 100 тисяч гривень морального відшкодування.
Суд виніс вирок винуватцю смертельної аварії в Ізяславі
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Ізяславський районний суд визнав 22-річного хлопця винуватим у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу (порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілого). Від 3 років і 6 місяців ув’язнення винуватця аварії звільнили з випробуванням. Йому призначили 2 роки іспитового строку і 100 тисяч гривень морального відшкодування дружині загиблого.

Згідно з вироком, ДТП сталася у листопаді 2016 року близько 21 години у Білогір’ї. Молодий чоловік, будучи нетверезим, на технічно несправному авто збив 63-річного велосипедиста. Від отриманих травм потерпілий помер. За висновком експертизи, причиною ДТП стала низка невідповідностей вимогам Правил дорожнього руху у діях водія. До того ж, на одній осі у автівки були різні шини, не світили ліва фара і задні габаритні вогні.

У суді хлопець свою провину визнав і розповів, що випивав разом з другом, а потім повіз його додому, бо той був дуже п’яний. Їхав без фар, оскільки не знав, як їх увімкнути. За словами обвинуваченого, після удару велосипедист ще підвівся і відмовився від «швидкої».

У скоєному хлопець розкаявся і просив не позбавляти його волі.

Вирок суду законної сили ще не набрав, його ще можна оскаржити до апеляційного суду.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що суд ухвалив рішення щодо підозрюваного у смертельній аварії на трасі Одеса-Рені.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва