Суддю з Київської області відсторонено від здійснення правосуддя

11:42, 12 февраля 2019
Рішення було прийнято щодо судді Романа Керімова.
Суддю з Київської області відсторонено від здійснення правосуддя
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Згідно з ч. 7 ст. 49 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» і ч. 2 ст. 62 Закону України «Про Вищу раду правосуддя», враховуючи рішення, ухвалене другою дисциплінарною палатою Вищої ради правосуддя 11 лютого 2019 року, суддю Ржищевського міського суду Київської області Керімова Романа Вагіфовича відсторонено від здійснення правосуддя.

У разі ухвалення органом, що розглядає справи про притягнення суддів до дисциплінарної відповідальності, рішення про застосування до судді дисциплінарного стягнення у вигляді подання про звільнення з посади такий суддя автоматично тимчасово відстороняється від здійснення правосуддя до ухвалення рішення про його звільнення з посади Вищою радою правосуддя. Такі судді вважаються тимчасово відстороненими від здійснення правосуддя без ухвалення Вищою радою правосуддя окремого рішення.

Строк дії відсторонення суддів від здійснення правосуддя — до ухвалення Вищою радою правосуддя рішення про їх звільнення з посади або скасування рішення дисциплінарної палати.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що ВРП тимчасово відсторонила суддю із Харківської області. Суддю Вовчанського районного суду Ірину Уханьову відсторонено від правосуддя на шість місяців.

Також ми повідомляли, що ВРП тимчасово відсторонила від здійснення правосуддя суддю з Полтавської області. Суддю Михайла Кульбака відсторонено від правосуддя на підставі рішення третьої дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя.

Крім того, ми писали, що Вища рада правосуддя продовжила строк тимчасового відсторонення від здійснення правосуддя судді з Маріуполя. Рішення було прийняте у зв’язку з притягненням судді до кримінальної відповідальності.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва