ВРП продовжила строк тимчасового відсторонення від правосуддя судді з Маріуполя

15:29, 29 января 2019
Рішення було прийнято у зв’язку з притягненням судді до кримінальної відповідальності.
ВРП продовжила строк тимчасового відсторонення від правосуддя судді з Маріуполя
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Вища рада правосуддя розглянула клопотання заступника Генерального прокурора – керівника САП Холодницького Назара Івановича про продовження строку тимчасового відсторонення судді Приморського районного суду міста Маріуполя Донецької області Сараєва Ігоря Анатолійовича від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності, яке надійшло до ВРП 24 січня 2019 року, передає прес-служба ВРП.

Доповідач – член Вищої ради правосуддя Лариса Швецова повідомила, що у клопотанні про продовження строку тимчасового відсторонення судді Сараєва І.А. від здійснення правосуддя заступник Генерального прокурора – керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Холодницький Н.І. вказав, що детективами Національного антикорупційного бюро України здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні від 8 листопада 2018 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною третьою статті 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

7 грудня 2018 року заступник Генерального прокурора – керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Холодницький Н.І. склав повідомлення про підозру судді Приморського районного суду міста Маріуполя Донецької області Сараєву І.А. у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною третьою статті 368 КК України, яке того самого дня було йому вручене.

Рішенням Вищої ради правосуддя від 26 грудня 2018 року № 3997/0/15-18 суддю Приморського районного суду міста Маріуполя Донецької області Сараєва І.А. тимчасово, до 7 лютого 2019 року, відсторонено від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності.

У клопотанні про продовження строку тимчасового відсторонення судді Сараєва І.А. заступник Генерального прокурора – керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури вказав, що продовжують існувати обставини, які стали підставою для тимчасового відсторонення судді. Зокрема, обіймаючи посаду судді Приморського районного суду міста Маріуполя Донецької області та здійснюючи правосуддя, Сараєв І.А. матиме можливість вживати заходів щодо знищення чи спотворення документів, які можуть бути доказами вчинення кримінального правопорушення.

Крім того, у клопотанні зазначено, що сторона обвинувачення не мала можливості забезпечити досягнення цілей, заради яких було застосоване тимчасове відсторонення від здійснення правосуддя, іншими способами протягом дії попереднього рішення Вищої ради правосуддя.

Постановою заступника Генерального прокурора – керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Холодницького Н.І. від 28 січня 2019 року продовжено строк досудового розслідування у кримінальному провадженні до 7 березня 2019 року.

У розгляді зазначеного питання взяв участь представник Генеральної прокуратури України – прокурор першого відділу управління процесуального керівництва, підтримання державного обвинувачення та представництва в суді Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Генеральної прокуратури України Ігор Щур, який підтримав наведені у клопотанні доводи та просив задовольнити вказане клопотання.

Вища рада правосуддя ухвалила клопотання заступника Генерального прокурора – керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Холодницького Н.І. задовольнити; продовжити до 7 березня 2019 року строк тимчасового відсторонення судді Приморського районного суду міста Маріуполя Донецької області Сараєва Ігоря Анатолійовича від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що суддя Васильківського міськрайонного суду Київської області Марчук Олег Леонідович зазначив, що отримав від проекту журналістських розслідувань «Стоп корупції» конверт зі статтею щодо кримінального провадження, у зв’язку з яким він розглядає заяву про відвід судді.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді