У РСУ пройшло засідання Комітету з питань комунікації з міжнародними організаціями

17:42, 14 февраля 2019
На засіданні був представлений звіт про результати навчального візиту делегації Ради до Канади.
У РСУ пройшло засідання Комітету з питань комунікації з міжнародними організаціями
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У Раді суддів України відбулося засідання Комітету з питань комунікації з міжнародними організаціями, на яке були запрошені представники міжнародних проектів, з якими Рада суддів України співпрацює найтісніше. Про це передає прес-служба РСУ.

У робочій зустрічі взяли участь керівник програми «Нове правосуддя» Девід Вон, його заступниця Наталія Петрова та юридичний радник Ашот Агоян, головна міжнародна експертка Проекту ЄС «Право-Justice» Анна Адамська-Голланд та керівник Канадсько-українського Проекту підтримки судової реформи Любомир Маркевич.

«Ми маємо на меті у вашій присутності підбити підсумки роботи Комітету за час роботи новообраної Ради, інформувати вас про застосування досвіду, який отримуємо, спілкуючись з вашими експертами та тренерами, подякувати за підтримку ініціатив Ради і окреслити перспективи співпраці на рік 2019», — сказав голова Комітету, заступник голови Ради суддів України Вадим Бутенко. Він представив міжнародним партнерам членів Комітету, які брали участь у засіданні через відеоконференцзв'язок (це судді Вікторія Чебан та Інна Плахтій), та голову Комітету Ради суддів України з питань дотримання етичних норм, запобігання корупції і врегулювання конфлікту інтересів Єгора Краснова.

«Я з радістю скористався запрошенням взяти участь у засіданні Комітету з тим, щоб особисто подякувати вам за роботу, яка стосується оновлення Кодексу суддівської етики і Коментаря до нього, а також за допомогу в оновленні Правил поведінки працівників апарату і розробці стандартів організації роботи суду. Це той пласт, який ми маємо спільними зусиллями розробити з урахуванням усіх завдань, що ставить перед нами суспільство», — сказав Єгор Краснов.

У цьому зв'язку члени Ради детально інформували партнерів про підсумки роботи у тих компонентах, які безпосередньо реалізуються за їх підтримки. Зокрема, члени Комітету з питань комунікації з міжнародними організаціями представили детальний звіт про результати навчального візиту делегації Ради до Канади, який відбувся у листопаді минулого року за безпосереднього сприяння Канадсько-українського проекту підтримки судової реформи та Національного інституту суддів Канади задля обміну досвідом, ознайомлення з кращими практиками врегулювання конфлікту інтересів, роботою суддівського самоврядування та організацією взаємодії судово-правових інституцій.

«Перебуваючи у Канаді, — зазначила член Ради, суддя Шевченківського районного суду міста Чернівці Вікторія Чебан, — ми зрозуміли, які додаткові механізми можна задіяти для забезпечення незалежності суддів і консолідації зусиль правничої спільноти для підвищення авторитету судової влади загалом».

Щодо планів на 2019 рік, то, як зазначив голова Комітету Вадим Бутенко, вони чітко визначені і затверджені рішенням Ради суддів України №1 від 25 січня 2019 року.

У підсумку зустрічі Вадим Бутенко від імені РСУ вручив представникам проектів Подяки. «Подяка Ради суддів України — це наше визнання вашої підтримки і свідчення того, що нам є над чим працювати, що реалізувати і чого досягати спільними зусиллями», — наголосив заступник голови РСУ.

Раніше «Судово-юридична газета» розповідала, що РСУ направила апеляційним судам проект Положення про ЄСІТС.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Оксана Фанда
    Оксана Фанда
    суддя Господарського суду Івано-Франківської області
  • Сергій Ківалов
    Сергій Ківалов
    народний депутат України III-VIII скликань
  • Людмила Юхтенко
    Людмила Юхтенко
    суддя Одеського окружного адміністративного суду