Вперше в Україні: суд виніс виправдувальний вирок за звинуваченням САП і НАБУ

19:40, 29 мая 2019
САП підготовить апеляційну скаргу на рішення суду першої інстанції.
Вперше в Україні: суд виніс виправдувальний вирок за звинуваченням САП і НАБУ
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

29 травня 2019 року у Заводському районному суді м. Запоріжжя оголошено вирок керівнику ТОВ «Запорізький титано-магнієвий комбінат», який обвинувачувався у вчиненні розтрати коштів підприємства в сумі 492 млн гривень.

Суд не знайшов доказів вини керівника «ЗТМК» у інкримінованому йому злочині та визнав його невинуватим.

Зауважимо, що під час розгляду на попередніх засіданнях заяв прокурорів САП про відвід вказаної колегії суддів, в задоволенні яких було двічі відмовлено, серед інших матеріалів на підтвердження існування об’єктивних сумнівів в їх неупередженості було оголошено протокол допиту як свідка судді Заводського районного суду м. Запоріжжя Марченко Н.В.

Так, суддею було підтверджено про отримання пропозиції неправомірної вигоди від керівника одного з відділів ТОВ «ЗТМК» за винесення відносно обвинуваченого виправдувального вироку.

Крім того, суддя зазначила, що зі слів особи, яка запропонувала неправомірну вигоду, аналогічні домовленості про виправдання Сивака В.В. раніше вже були досягнуті з головуючим суддею Яцуном О.С.

На сьогодні наведені суддею твердження є предметом досудового розслідування, яке здійснюється детективами НАБУ.

Тож зважаючи на викладене, прокурори САП не мали великих сумнівів у тому, яке рішення сьогодні оголосить суд відносно вказаного службовця.

Категорично не погоджуючись з таким вироком, прокурорами САП найближчим часом буде підготовлено апеляційну скаргу на рішення суду першої інстанції.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що у Бельгії суд виправдав двох братів-близнюків 28-річних Ібрагіма і Мурата через те, що ніхто не зміг їх розрізнити.

Також ми писали, чи потрібне в Україні зростання виправдувальних вироків. Будь-яка динаміка виправдувальних вироків буде свідчити про проблеми або у захисту, або у звинувачення.

 

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва