Відмову сервісного центру в реєстрації транспортного засобу визнали неправомірною

12:25, 17 июля 2019
Відмова сервісного центру зареєструвати автомобіль, ввезений до України згідно з митною декларацією, стала приводом для судового позову.
Відмову сервісного центру в реєстрації транспортного засобу визнали неправомірною
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Закарпатський окружний адміністративний суд задовольнив позов громадянина Б. та зобов’язав Регіональний сервісний центр МВС в Закарпатській області в особі Територіального сервісного центру № 2141 провести державну реєстрацію автомобіля, що був ввезений до України позивачем згідно з митною декларацією. Про це повідомляє прес-служба суду.

Приводом для звернення громадянина до суду стала відмова сервісного центру у реєстрації транспортного засобу у зв’язку з відсутністю оригіналів відповідних реєстраційних документів, а саме оригіналу свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу іноземної держави, про втрату якого заявник повідомив у своїй заяві, додавши копію документа.

За наслідками розгляду даної справи судом встановлена наявність у позивача оригіналу свідоцтва реєстрації  його транспортного засобу, що підтверджено матеріалами справи та показами допитаного в судовому засіданні свідка.

Розглядаючи справу, суд встановив, що відповідною митною декларацією підтверджено правомірність придбання позивачем, ввезення та проведення процедури митного оформлення транспортного засобу — легкового автомобіля марки Skoda, що свідчить про наявність у позивача на час здійснення митного оформлення оригіналів реєстраційних (технічних) документів на вказаний транспортний засіб, зокрема свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу іноземної держави.

Разом з тим, у матеріалах справи крім інших реєстраційних документів є копія свідоцтва реєстрації вищезазначеного транспортного засобу, яку за ухвалою Закарпатського окружного адміністративного суду було надано Закарпатською митницею ДФС. Також Закарпатською митницею підтверджено митне оформлення транспортного засобу позивача за відповідною митною декларацією та оформлення посвідчення про реєстрацію на вказаний транспортний засіб.

Зважаючи на зазначене, суд дійшов висновку, що встановлені у справі обставини підтверджують позицію позивача, а відтак адміністративний позов необхідно задовольнити.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» повідомляла про зловживання монопольним становищем та порушення правил конкуренції.

Крім того, ми писали, що КСУ визнав освітній закон конституційним

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді