ВРП залишила без змін рішення Другої Дисциплінарної палати щодо Антона Чернушенка

17:25, 25 мая 2021
Другою Дисциплінарної палатою було встановлено, що суддя А.Чернушенко усунувся від виконання визначених законом обов’язків судді.
ВРП залишила без змін рішення Другої Дисциплінарної палати щодо Антона Чернушенка
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Вища рада правосуддя залишила без змін рішення Другої Дисциплінарної палати ВРП про притягнення до дисциплінарної відповідальності судді Апеляційного суду міста Києва Антона Чернушенка. Цим рішенням до нього було застосовано дисциплінарне стягнення у виді внесення подання про звільнення з посади судді.

Про це повідомляє пресслужба Вищої ради правосуддя.

Другою Дисциплінарної палатою було встановлено, що суддя А.Чернушенко усунувся від виконання визначених законом обов’язків судді. Із 3 серпня 2015 року і до часу прийняття рішення (11 квітня 2018 року) він без поважних причин був відсутній на робочому місці, що стало підставою для притягнення судді до дисциплінарної відповідальності та застосування дисциплінарного стягнення у виді внесення подання Вищій раді правосуддя про звільнення його з посади судді.

ВРП погодилась із висновком Дисциплінарної палати про те, що, ухилившись від виконання службових обов’язків судді, А.Чернушенко порушив законодавство України про працю та правила внутрішнього трудового розпорядку.

ВРП констатує, що невиконання суддею службових обов’язків без поважних причин свідчить про нехтування не лише високими стандартами поведінки, яких повинен дотримуватися суддя, а й мінімальними стандартами поведінки, яких має дотримуватися будь-який працівник.

Зважаючи на характер допущених суддею А.Чернушенком порушень, що були тривалими і не усунуті на момент притягнення до дисциплінарної відповідальності, Рада вважає, що застосований Другою Дисциплінарною палатою ВРП вид дисциплінарного стягнення у виді внесення подання про звільнення судді з посади є пропорційним вчиненому проступку.

Також «Судово-юридична газета» писала, що ВРП відрядила двох суддів для здійснення правосуддя.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Надія Андрусик
    Надія Андрусик
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Ярослав Василенко
    Ярослав Василенко
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Валентин Сердюк
    Валентин Сердюк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді
  • Ігор Бахаєв
    Ігор Бахаєв
    суддя Мелітопольського міськрайонного суду Запорізької області