Побиття Тетяни Чорновол: суд ухвалив вирок нападнику

17:28, 29 октября 2018
Підозрюваний Ігор Корнілов отримав 5 років позбавлення волі. Прокуратура готує апеляційне оскарження вироку.
Побиття Тетяни Чорновол: суд ухвалив вирок нападнику
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У четвер, 25 жовтня, Бориспільський міськрайонний суд Київської області ухвалив обвинувальний вирок щодо підозрюваного у нападі на журналістку Тетяну Чорновол під час подій Євромайдану. Про це повідомляє відділ зв'язків із громадськістю та ЗМІ Генпрокуратури України.

Повідомляється, що підозрюваного громадянина засуджено за умисне спричинення тілесних ушкоджень середнього ступеню тяжкості групою осіб на замовлення, а також за залишення потерпілої в небезпеці. Зазначені злочини були скоєні 25 грудня 2013 року відносно журналістки та громадської активістки Тетяни Чорновол.

Засудженому судом призначено найбільш суворий вид покарання, передбачений відповідними санкціями статей Кримінального кодексу України, а саме — 5 років позбавлення волі за сукупністю злочинів.

При цьому зазначається, що органом досудового розслідування та прокурором у кримінальному провадженні дії вказаного громадянина було кваліфіковано як закінчений замах на умисне вбивство потерпілої, з корисливих мотивів, вчинений на замовлення, за попередньою змовою групою осіб, однак за результатами судового розгляду, судом обвинувачення змінене. У зв’язку з цим на даний час прокурором опрацьовується питання щодо апеляційного оскарження вироку суду.

Видання «Цензор.НЕТ» уточнює, що йдеться про підозрюваного Ігоря Корнілова. Нагадаємо, що напад на Тетяну Чорновол відбувся в ніч на 25 грудня 2013 року. Повідомлялось, що автомобіль журналістки був підрізаний на Бориспільській трасі чорним джипом. Із джипа вийшли декілька чоловіків у спортивному одязі, які почали завдавати активістці побоїв. Журналістка була госпіталізована з черепно-мозковою травмою, переломом носа, численними гематомами.

Судом було встановлено, що підозрюваний Ігор Корнілов розбив заднє скло автомобіля журналістки. Також саме він тримав Тетяну Чорновол у той момент, коли інший фігурант справи завдавав їй побоїв.

У 2017 році інший підозрюваний у нападі на Чорновол — Олег Нетребко — був знайдений повішеним у камері СІЗО.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла про те, що нападників на Тетяну Чорновол випустили на волю. Бориспільський міськрайонний суд Київської області випустив на волю підозрюваних у побитті під час Майдану журналістки Чорновол. 6 квітня 2015 року суд звільнив Романа Залюбовського і Олега Котенка. Котенку суд призначив покарання терміном на 1 рік і 3 місяці. Щодо його співучасника Залюбовського був застосований закон про амністію від 2014 року. Після цього їх звільнили з-під варти прямо в залі суду.

Також ми повідомляли про хід інших справ щодо злочинів проти Євромайдану. Так, ми повідомляли про те, що Верховний Суд розгляне касацію у справі про незаконне затримання активіста часів Майдану. Черкаський активіст Юрій Ботнар був затриманий нібито за організацію захоплення Черкаської ОДА в січні 2014 року. Жодних доказів його незаконних дій не було. Але активісту оголосили про підозру і застосували домашній арешт. Вироком суду першої інстанції керівник слідчого відділу Сосновського РВ в місті Черкаси Андріяш Р. П. отримав 2 роки позбавлення волі.

Ще ми повідомляли нові подробиці розслідування у справі про побиття студентів на Майдані в листопаді 2013 року. Генпрокуратура вручила підозри ще двом екс-бійцям спецпідрозділу Міністерства внутрішніх справ «Беркут».

 

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва