Загадкова смерть дитини від кору: відкрили кримінальну справу

23:45, 29 октября 2018
Поліція призначила низку експертиз, також вилучено первинну медичну документацію.
Загадкова смерть дитини від кору: відкрили кримінальну справу
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом неналежного виконання лікарями своїх обов'язків у зв'язку зі смертю 12-річного хлопчика у Закарпатській обласній дитячій лікарні в місті Мукачеві, повідомляє прес-служба Мукачівського відділу поліції, передає Укрінформ.

"Учора до нас із заявою звернувся батько 12-річного хлопчика, який у суботу помер у реанімаційному відділенні Закарпатської дитячої обласної лікарні. Попередній діагноз хлопчика — кір. За фактом звернення громадянина поліція відкрила кримінальне провадження за ч.2 ст.140 ККУ (Неналежне виконання професійних обов'язків медичним працівником)", — сказала інспектор Мукачівського відділу поліції Наталя Машіко.

За її словами, наразі у справі немає підозрюваних. Поліція призначила низку експертиз, також вилучено первинну медичну документацію. Триває слідство.

Зі свого боку у лікарні стверджують, що хлопчика до медичного закладу доставили надто пізно — після понад тижневого перебігу хвороби та лікування вдома. Дитина не була щеплена від кору.

Як раніше писала «Судово-юридична газета», у Полтавській області дві жінки отруїлися невідомою речовиною. Як наголошується, в даний час жінки знаходяться в реанімаційному відділенні, стан їх здоров'я тяжкий.

Крім того, на Закарпатті під час прийому стоматолог ужгородської районної лікарні залишив голку в горлі дитини, яка викликала дискомфорт і біль. Коли хлопчика відправили до лікаря-рентгенолога, той побачив в горлі дитини голку. Після цього хлопчикові нарешті витягли її.

 

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України